FOTO/VIDEO: K. Dedić

Fudblaski praznik

Spektakl u dolini Neretve: Stigao je splitski velikan, na stadion ne može ni igla pasti

Haris Zilić

Fudbalski praznik je u dolini Neretve u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ekipa NK Jadran Luka Ploče u osmini finala Kupa Hrvatske danas igra meč protiv splitskog Hajduka.

Žrijeb je Jadran spojio sa Bilim, tako da možemo reći da je to i jedan vid nagrade za ovaj klub, ali i same Ploče.

Interes za utakmicu u ovom gradiću od oko 10.000 stanovnika je bio ogroman, a euforija bukvalno se osjeća na svakom koraku u svakoj ulici.

Već nekoliko dana u Pločama se priča o ovoj utakmici, a Hajduk nije iznevjerio domaćine i došao je u najjačem sastavu.

Činilo se da bi Hajduk mogao doći u nekom B timu, ali ipak napravili su dobar miks, čemu svjedoči podatak da napad Splićana danas predvodi Marko Livaja.

Jadran sjajno igra ove sezone u Kupu Hrvatske. U prvom kolu savladali su kao gosti Drnje sa 2:1, a u drugom kolu na domaćem terenu bili su bolji od Belišća 2:1 i zasluženo došli u priliku da odigraju meč protiv Hajduka.

Hajduk je krenuo od drugog kola i odigrao je ove sezone u Kupu samo jednu utakmicu, savladali su kao gosti Omladinac Gronju Vrbu rezultatom 6:0.

Ovome dodajmo da je Jadran Luka Ploče trećeligaš u Hrvatskoj, član Druge HNL i trenutno su na trećoj poziciji i do kraja sezone će se boriti za ulazak u drugoligaški karavan u hrvatskom fudbalu.

Pored meča Jadran - Hajduk u osmini finala Kupa Hrvatske sastaju se još:

Cibalia - Rijeka

Oriolik - Dinamo

Karlovac - Osijek

Vukovar 19991 - Lokomotiva Zagreb

Rudeš - Slaven Belupo

Varaždin - Istra 1961

Gorica - Radnik Križevci

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.