Trener Hajduka za 12 minuta uveo pa izveo igrača, poslije meča objasnio taj potez
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Dolček nije mogao da vjeruje

Trener Hajduka za 12 minuta uveo pa izveo igrača, poslije meča objasnio taj potez

Samir Mlaćo

Hajduk je jučer slavio protiv Slavena Belupa i po lijepom će Mislav Kargolan pamtiti povratnički debi na klupi Splićana.

Bilo je 1:0, a meč je odlučio Marko Livaja sa 11 metara. 

U ovom meču vidjeli smo i jedan nesvakidašnji potez.

Karoglan je na teren u 72. minuti ubacio Ivana Dolčeka, ali samo 12 minuta kasnije nova izmjena. Mnogi su bili u šoku kada su vidjeli da Dolček izlazi, a mladi trener je sve pojasnio na press konferenciji.

"Uveo sam ga jer računam na njega. Izvadio sam ga jer je Belupo ušao visinom, a naš cilj je bio 3-5-2, te da dobijemo visinu sa Elezom i sa dva napadača sačuvamo loptu. Kada nekoga voliš onda mu se izvineš", rekao je Karoglan koji je Dolčeka poljubio kada je ovaj napuštao teren.

A jasno je bilo da je Dolček razočaran.

Uspio je osvojiti tek jedan duel, izboriti jedan prekršaj, a zatim je morao pod tuš. Ljutito je bacio komad opreme i vidljivo je bilo da izgovara 'loše' riječi.

Oglasi

Apsolutno ga treba i shvatiti, a mnogi su prokomentarisali da je Karoglan ubio u njemu samopouzdanje i da takve stvari ne treba da radi. Ipak, rezultat je na prvom mjestu i trenerova je zadnja.

Hajduk se vratio na lidersku poziciju, ali Rijeka ima utakmicu manje, a Dinamo čak dvije.

"Čestitam mojim momcima, znali smo da je Slaven dobra ekipa. Momcima čestitam na pokazanom karakteru, imali smo četiri poraza u šest utakmica. Trenutno smo prvi, trebamo nastaviti puno raditi i napredovati", rekao je Karoglan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U narednom kolu Hajduk dočekuje Rudeš, tim koji je na posljednjem mjestu i ima samo dva boda nakon 12 odigranih utakmica.

Splićani su apsolutni favoriti i sve osim sigurne pobjede bilo bi ravno senzaciji.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi