Marko Livaja se ukazao nakon više od dva mjeseca i ispalio Hajduk na vrh HNL!
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Pobjeda Hajduka u Koprivnici

Marko Livaja se ukazao nakon više od dva mjeseca i ispalio Hajduk na vrh HNL!

Eldar Ganibegović

Hajduk se vratio na čelo HNL, barem dok se ne odigra ostatak kola. U okviru 13. kola splitski Bili gostovali su u Koprivnici kod Slaven Belupa i slavili s 0:1.

Splitski tim već je na startu utakmice krenuo ofanzivno. U drugoj minuti Krovinović pokušava iz slobodnja, no brani Sušak.

Tri minute kasnije nevjerovatan promašaj i sreća za domaćina. Nakon ubačaja iz kornera lopta je došla do Uremovića, koji je potpuno sam na metar i po od gola, ali je nekako uspio poslati loptu preko gola.

Slaven prijeti u desetoj minuti. Liber šutira s nekih 20 metara, krajnjim naporom odbija Lučić.

Pukštas je proigrao Sahitija u 33. minuti, koji vraća povratnu loptu u sredinu za Livaju, ali on nije najbolje zahvatio loptu i pucao je pokraj gola.

Odlučujući momenat utakmice u 42. minuti - penal za Hajduk. Livaja je pucao, Boras je rukom zaustavio put lopte prema golu i Mateo Erceg je nakon pregleda snimke dosudio penal.

Oglasi

Pročitao je Sušak udarac Marka Livaje, ali on je bio prejak i vrlo precizan i to je bilo 0:1. Bio je to prvi pogodak Livaje nakon više od dva mjeseca.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1717945278559310297[/twitter]

Odlična šansa za Slaven na otvaranju drugog dijela. Hoxha je probio lijevu stranu i dao povratnu loptu Štrkalju na vrhu peterca, no Lučić odlično brani.

Najbolja šansa za domaćine u 77. minuti. Božić je nakon ubačaja dobio loptu na sedam metara, ali je iz okreta šutirao preko gola. 

Mogoa je u petoj minuti nadoknade Hajduk do drugog gola. Makedonac Trajkovski je bio u prilici u kaznenom prostoru, sjajno šutirao, ali golman domaće ekipe još bolje brani. 

Oglasi

Ostalo je do kraja utakmice 0:1 i Hajduk je skočio na vrh tabele. Splićani imaju 24 boda, bod više i utakmicu više od Rijeke, te pet bodova više i dvije utakmice više od GNK Dinamo Zagreb. Slaven Belupo je osmi u s 13 bodova.

Mladi bh. fudbaler Matej Šakota šansu kod domaće ekipe ušao je umjesto Libera u 81. minuti, dok je Emanuel Mađarić utakmicu odgledao s klupe.

U 14. kolu Hajduk će na Poljudu ugostiti fenjeraša Rudeš, dok će Slaven Belupo u goste u Pulu kod Istre 1961.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 13. kolo:

Slaven Belupo - Hajduk 0:1 (Livaja 42' (P))

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Da nije mozda iz penala,hm.....hahahahahaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi