Hajduk je lider, Torcida u slavljeničkom duhu, a sve ih je obradovala i fotografija Perišića

Oporavak mu protiče sjajno

Hajduk je lider, Torcida u slavljeničkom duhu, a sve ih je obradovala i fotografija Perišića

Samir Mlaćo

Navijači Hajduka i dalje sanjaju titulu ove sezone u Splitu.

Hajduk je prvoplasirana momčad, ali Rijeka ima utakmicu manje, dok je Dinamo na dva meča manje.

Sve jasno govori da će biti veoma uzbudljivo, a već odavno se špekuliše da će na Poljud stići i Ivan Perišić.

Perišić je član Tottenhama, ali nije u planovima za ovu sezonu, no ima sjajan ugovor i nije mu problem biti na tribinama. Nedavno se i povrijedio, te se očekuje da će u martu ili aprilu biti potpuno spreman.

Perišić je operisao ligamente koljena i naravno u Splitu se oporavlja. Na društvenim mrežama podijelio je fotografiju koja je oduševila sve navijače Hajduka.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Djeluje da oporavak teče sjajno i već je ostavio štake, te uživa u moru. Sunce je i dalje u Splitu, iako se bliži nova godina, što sigurno pomaže iskusnom nogometašu u oporavku.

Ako je suditi prema fotografiji, Perišić bi već u martu mogao biti spreman. Navijači Hajduka nadaju se da bi tada i potpisao za njihov klub te konačno ispunio njihov san. Već ranije je objavljeno da veliki talenat Hajduka Marko Vušković kada napuno 18 godina postaje član Tottenhama, a mnogi su tada i naveli da je i Perišić dio ovog transfera te da će on u suprotnom smjeru.

Povratak 34-godišnjeg fudbalera nešto je o čemu navijači Hajduka sanjaju. Silno ga žele vidjeti u dresu kluba u kojem je ponikao, ali za čiji prvi tim nikada nije upisao ni minute.

On je kao tinejdžer bio zvaničnog debija otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio dosta dobro. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U bogatom klupskom CV-ju Perišić je još nastupao za belgijske klubove Roeseleare i Club Brugge, te njemački Wolfsburg.

Godinama unazad je standardni član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih oblačio je 129 puta i postigao je 33 golova. Bio je dio ekipa koje su ušle u historiju hrvatskog fudbala osvajanjem 2. i 3. mjesta na prethodna dva Mundijala.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi