FOTO: EPA

Smalling u strahu

Fudbaler Rome meta pljačkaša i nije prvi put da mu se to desilo

Haris Zilić

Poznati fudbaleri sve više su na meti pljačkaša i u posljednje vrijeme dosta strahuju za svoju sigurnost, ali i sigurnost svojih porodica, posebno od strane navijačkih grupa.

Posljednji slučaj pljačke zabilježen je u ponedjeljak u Rimu.

Provaljeno je u kuću fudbalera Rome Chrisa Smallinga (33), provalnici su razbili prozor i pokušali da iznesu sef u kojem se nalazi novac, ali i vrijedan nakit.

Istraga je u toku, a utvrđuje se da li su još nešto odnijeli iz kuće Rominog defanzivca.

Prema prvim informacijama, ali i pregledima ustanovljeno je da je riječ o profesionalnim pljačkašima.

Nije prvi put da je engleski fudbaler žrtva pljačke i 2021. godine je također bio pokušaj provale u njegovu kuću.

U Italiji su pljačke fudbalera sve češće i već se razgovaralo o sigurnosti samih fudbalera, trenera, ali i članova klubova.

Smalling je samo jedan u nizu fudbalera koji je imao slična iskušenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Evropa postaje sve nesigurnija, a u posljednjih sedamadana bilo je dosta situacija koje izazivaju strah kod fudbalera i njihovih porodica.

U Francuskoj je kamenovan bus sa navijačima Lyon, sada je opljačkana kuća Chrisa Smallinga, bilo je i nereda u Grčkoj tako da će policija imatu pune ruke posla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.