Bratstvo slavilo

Šou Nikića nakon pobjede nad Slobodom, spomenuo je i Guardiolu i Real

Edmir Škorić

U subotu su fudbaleri Bratstva pobijedili Slobodu u Gračanici sa 2:1 u derbiju 13. kola Prve lige FBiH.

Vodeća Sloboda nije uspjela izvući bodove sa ovog teškog gostovanja. U 51. minuti Poturalčć pogađa za vodstvo Bratstva od 1:0, a u 60. minuti Husejinović iz penala pogađa za 1:1.

Eksplozija na stadionu u Gračanici u 79. minuti kada je De Carvalho sjajno skočio i glavom pogodio za 2:1 što se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice.

"Moram da pohvalim svoje igrače. Sve je do igrača. Može i Guardiola dole sjeditid, ali igrači se pitaju. Danas sam prvi puta poslije tri mjseca izveo ekipu koju sam prirepamo dva mjeseca u proteklom periodu. Jedina Sloboda sa ovakvim rosterom ne napravi nijednu šansu, to samo govori koliko smo odigrali fenomenalnom taktički zrelo i disciplinovano. Ne znam da smo imali bolju utakmicu u zadnjih 10 godina. Pokazali smo karakter kad hoćemo.

Maestralna atmosfera, prelijep sportski dan. Ovo je pobjeda za naše navijače, a oni su sigurno doprinijeli 50 posto u ovoj pobjedi.

Uvijek pobijedimo u Bihaću. Da budu 10 puta bolji, mi pobijedimo. Ali velika je stvar pobijediti Slobodu, ona je bila brend u bivšoj Jugoslaviji. Imala je igrače koji su mogli da igraju u Real Madridu. Mogu igrati u zadnjoj ligi, ali imaju nešto...", rekao je Nikić nakon meča.

Trener Slobode Zlatan Nalić nije bio zadovoljan, a nakon utakmice kratko je dao izjavu:

“Fudbal se igra za golove, Bratstvo je danas dalo dva gola i samim tim pobjedilo".

Slabo drugo poluvrijeme Slobode?

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Nije se puno igralo, vremenski mislim, to je zbog toga.”

Sloboda nastavila loše partije u Gračanici? “Ne znam statistiku ove lige", dodao je na kraju Nalić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.