Problem je ugovor koji mu uskoro ističe

Jedan odlazak sa Grbavice je čini se već siguran · Saznajemo

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pobjeda nad Slogom iz Doboja (1:0) donijela je Željezničaru šesto mjesto, no daleko od toga da su navijači bili zadovoljni.

Njihovi ljubimci nisu dobili aplauz, veliko je razočarenje igrama ove sezone, a sigurno će na zimu biti promjena u igračkom kadru.

Za sada je i 'potraga' za novim šefom struke nakon rastanka sa Nerminom Bašićem, te nije poznato ko će naslijediti. U igri je nekoliko imena, a postoji i mogućnost da se sve riješi na reprezentativnoj pauzi za desetak dana.

Kada su odlasci u pitanju, najbliži ime toj 'rubrici' je lijevi bek Irfan Jašarević. Jašarević već dva meča nije u kombinaciji mnogi navijači Željezničara su se pitali šta se dešava sa 28-godišnjakom iz Viteza.

Za SportSport.ba je potvrđeno da čelnici Željezničara i Jašarević nisu postigli dogovor o novom ugovoru, te da je zbog toga Jašarević bio van kombinacija za duele sa Igmanom i Slogom Doboj.

Navedeni nogometaš izvršava svoje obaveze, no odlučeno je da za sada neće biti u kombinaciji za prvenstvene utakmice, a prema svemu sudeći i da će tako završiti svoju epizodu na Grbavici.

Jašarević je ove sezone upisao 11 nastupa u Premijer ligi, dodao je po jedan pogodak i asistenciju, a četiri nastupa imao je u Evropi.

Posebno se i istakao u tim evropskim mečevima, a iako je imao zdravstvenih problema, 'stisnuo je zube' i dao svoj doprinos.

Jašarević ugovor ima do januara naredne godine. Na Grbavicu je stigao u januaru ove godine iz švedskog BK Olympic, a nastupao je u toj zemlji i za ekipu Dalkurda. Ranije je u našoj zemlji nastupao za Vitez, Travnika, te FK Krupa.

Na kraju ove sezone ugovor sa FK Željezničar između ostalih ističu i vezisti Nedimu Mekiću (28), te ofanzivcu Josephu Amoahu (21).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sada nisu postignuti dogovori za novi ugovor, odnosno produženje saradnje, pa ćemo biti zanimljivo vidjeti šta će se na kraju i desiti.

Plavima su pojačanja itekako potrebna, a sve će naravno zavisi od finansija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.