Haračić i Al Jaber zaslužili veću minutažu, Šabić je dokaz da Plavi trebaju vjerovati svojoj djeci
Haračić na emotivan način slavi današnji pogodak protiv Sloge

Ponovo se 'ukazao' Bugojanac i dobio ovacije navijača na Grbavici

Haračić i Al Jaber zaslužili veću minutažu, Šabić je dokaz da Plavi trebaju vjerovati svojoj djeci

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Ponovo je Dženan Haračić bio junak Željezničara.

Ovaj 29-godišnji Bugojanac večeras je sa klupe dobio šansu protiv Sloge i matirao golmana Traku te donio 'velika' tri boda svom timu (1:0). Ko zna šta bi se večeras dešavalo iza 18 sati na Grbavici da Haračićeva lopta nije završila u mreži. Sada je mir, bar sedam dana.

Tri boda koja vrijede mnogo više, znaju to svi Željovci, svjesni da je klub u velikoj krizi. Pogled na tabelu im govore sve, a od večeras je klub sa Grbavice i bez predsjednika. Edis Kovačević je podnio ostavku, Skupština će se uskoro održati, 'milion' je upitnika pred svima...

Vratimo se Haračiću. Pogađao je pred kraj prošle sezone u veoma važnim mečevima, te na kraju bio jedan od najzaslužnijih za izborenu Evropu. Nastavio je u Evropi gdje je nagrađen sa dva pogotka protiv Dinama iz Minska u samo 15 minuta. Desetak hiljada navijača skandiralo mu je i poslije meča, postao je glavna zvijezda, na ulici gotovo da nije mogao 'normalno' proći.

Donijelo je to Željezničaru i veliku novčanu dobit, jer su pravi uspjeli preskočiti jedno kolo u Evropi. Nije se zaustavio, pogodio je ponovo i portiv Neftchija u prvom meču, ali u prvenstvu ga zatim nije bilo.

Oglasi

Protiv Borca je dobio tek 13 minuta, u Posušju prvi put bio starter. U četiri meča nije ni dobio šansu. U mnogima mečevima očekivala se mnogo veća minutaža, no izostala je. Zbog čega zna vjerovatni stručni štab, a navijači su mišljenja da je prema Haračiću učinjena velika nepravda.

Samim time što prvi napadač Sulejman Krpić ima također dva pogotka u prvenstvu, a gotovo svaki meč je počinjao od prve minute i završavao do posljednjeg zvižduka. Krpić je ove sezone računajući prvenstvo, Evropu i Kup postigao tri pogotka te dodao četiri asistencije. Haračić je u ta tri takmičenja postigao pet pogodaka. Porediti minutažu bilo bi u najmanju ruku i bezobrazno.

Haračiću je i večeras bilo dovoljno 15 minuta. Bio je veoma emotivan, vidjelo se to i kod pogotka, njegovo slavlje je reklo sasvim dovoljno.

I pored svega što je prošao, pa možemo reći što i dalje prolazi, svi saigrači, ali i treneri ga hvale. Nikada nije imao incident na treningu, veliki je profesionalac i uvijek dio kolektiva. I večeras je poslije meča bio skroman, ali aplauzi sa istočne i zapadne tribine su rekli svi.

Gotovo svi navijači Željezničara sretni su što je upravo on bio junak večerašnje utakmice. Na društvenim mrežama jedan navijač Željezničara je samo napisao "božija pravda". Dovoljno.

Oglasi

Osim Haračića pohvale je večeras dobio i Saudijac Al Jabber (19). I ovaj mladi Saudijac minutažu dobija 'na kapaljku', a kada dobije šansu djeluje da zaslužuje mnogo više.

Opis nije dostupan.

Večeras je također zaigrao 15-tak minuta, učestvovao i kod pogotka Haračića, pokazao da je željan igre, te donio svježinu u vezni red. A svježa krv itekako je potrebna Plavima. Pojedini igrači zaista djeluju 'potrošeno', bezidejno, te bez neke velike želje da stvari okrenu u svoju korist, odnosno svog tima. 'Hlađenje', tj. klupa često se pokaže kao sjajan efekat za promjene.

Šansu je večeras ponovo dobio i mladi Dženan Šabić, izdanak Željine škole. Šabić je debitovao za prvi tim kod sada već bivšeg trenera Nermina Bašića protiv Zvijezde 09, a večeras je 'gurnut' u vatru malo više od pola sata. I nije se prepao, odigrao je hrabro, te pokazao da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti.

Mnogo više od pojedinih koju su stigli kao pojačanja, ali brzo pokazali da to definitivno nisu, te će uskoro i završiti svoju epizodu na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa klupe je posljednjih pet minuta dobio i defanzivac Dražen Dubačkić. Ostat će enigma i zbog čega Dubačkić ne može dobiti nekoliko utakmica u kontinuitetu kako bi definitivno pokazao da li je što je potrebno Željezničaru. Na pojedinim utakmicama djelovao je veoma dobro, ali brzo je pao u 'drugi plan'.

Možda će baš naredne utakmice biti prekretnica za Haračića, Al Jabera, Dubačkića i društvo...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Saudijac je odličan! Igra tako zrelo, ima smisla za kombinatoriku. Jest da nema s kim igrati...
3 0
plavi.zauvijek
Prvo Dubačkić pored ona dva starca pogotovo Kosorić, žalosno da nije starter ako nista brži I naravno mlađi. Al Jaber je za Rustemovića Toti ali invalid uvijek starter a native jednu utakmicu gdje je odigrao dobro. Krpić give ali jednostavno jije u formi, Amoah je jedan od gorih a niko ga ne spominje u tom kontestu nego kao da je Drogba dižu ga pojedinci, od obadvojice je Haračić trenutno puno bolji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi