Foto: Damir Skomrlj / Cropix

Rujevica rasprodana

GNK Dinamo Zagreb čeka pakao: Stigla je vijest koju Hrvatska (ni)je očekivala

Eldar Ganibegović

Stanje u HNL izuzetno napeto. Rijeka i Hajduk imaju po 27 bodova, a četiri manje uz meč manje ima Dinamo. S 22 iz sjene se prikrada i Gorica. Idealni su to bili preduslovi za dočekati vijest koja je upravo ozvaničena.

U okviru 15. kola HNL za šest dana, 12. novembra 2023. godine, na Rujevici će se sastati Rijeka i GNK Dinamo Zagreb.

Biti će to derbi koji neće ništa direktno odlučiti kada je borba za titulu prvaka u pitanju, no sigurno da hoće imati velikog utjecaja. Ne toliko bodovno, koliko psihološki.

Sve će se pomno pratiti i u Dalmaciji s obzirom na to da je i Hajduk u ozbiljnoj igri za titulu.

Zbog svega toga, donekle i očekivano je bilo da Rujevica bude rasprodana. To je upravo objavio hrvatski profesor Tomislav Globan.

"Rasprodana Rujevica, rasprodan Opus, Poljud rasprodan više puta ove sezone, čak je i Gradski stadion u VG bio rasprodan pred koju sedmicu. 

Iako kvalitetom HNL pamti puno bolje dane, to nije primaran motiv koji dovlači gledatelje na stadione. Izjednačenost i neizvjesnost jest", objavio je pomenuti profesor. 

Nema sumnje da se paklen doček sprema i bh. stručnjaku Sergeju Jakiroviću koji je nešto ranije dan nakon što je vodio Rijeku u utakmici digao sidro i otišao voditi GNK Dinamo Zagreb.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Utakmica počinje u 19 sati, dakle u noćnom terminu, što će sigurno dodatno pozitivno utjecati na to da atmosfera na tribinama bude fenomenalna. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.