Tamne oblake na Maksimiru "razbila" fantastična vijest, Dalić iznenadio cijelu Hrvatsku

Uputio naknadni poziv

Tamne oblake na Maksimiru "razbila" fantastična vijest, Dalić iznenadio cijelu Hrvatsku · Zvanično

Endin Čaušević

Zlatko Dalić prije nekoliko dana objavio je spisak reprezentacije Hrvatske za odlučujuće mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a danas je odlučio da na isti doda još jedno ime.

Hrvatska je prošlog mjeseca podbacila u kvalifikacijama i porazima protiv Turske i Velsa sebi itekako zakomplikovala situaciju.

Vatreni u preostala dva meča igraju protiv Latvije i Armenije i nemaju pravo na kiks, te se nadaju da bi Vels mogao biti taj koji će kiksat kako bi Hrvatska došla do drugog mjesta u grupi i plasmana na Evropsko prvenstvo.

Međutim, jasno je da Hrvate čeka dosta težak posao u preostalim mečevima, a Dalić je saopštio prije nekoliko dana spisak na kojem je napravio neko iznenađenja.

No, od selektora Hrvatske to nije bilo sve jer je on odlučio da na spisak doda još jedno ime, a takav Dalićev izbor se nije očekivao.

Oglasi

Naime, potvrđeno je da je Dalić pozvao u reprezentaciji Martina Baturinu koji je bio na rezervnom spisku. Igrač GNK Dinamo je u odličnoj formi, a Dalić mu je odlučio dati šansu u prvom timu što je javnost u toj zemlji oduševilo.

Očekivalo se da bi poziv mogao otići Nikoli Vlašiću ili Josipu Brekalu, no Dalić se odlučio za Baturinu.

Iz Saveza te zemlje potvrdili su da je Baturina dobio poziv i bit će u konkurenciji za mečeve protiv Latvije i Armenije.

Hrvatska prvu utakmicu igra u Rigi protiv Latvije 18. novembra, dok tri dana kasnije u Zagrebu dočekuje Armeniju u posljednjem kolu kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U slučaju da Hrvati ne osiguraju direktan plasman na EP kroz kvalifikacije onda ćemo ovaj tim gledati u baražu koji je na rasporedu u martu iduće godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi