FOTO: Ivan Peric/CROPIX

Derbi u Osijeku pripao Splićanima

Hajduk večeras slavi veliki trijumf: Izdvojili su se na liderskoj poziciji HNL-a

Haris Zilić

Uzbudljivo je bilo u HNL-u ove srijede, zaostali meč trećeg kola odigrali su Osijek i Hajduk, a to je ujedno bio i jedan od derbija hrvatskog nogometnog prvenstva.

Na kraju veoma borbene i zanimljiv fudbalske predstave slavlje za Splićane, Hajduk je dobio meč rezultatom 0:1.

Utakmica je počela oprezno s obje strane. Većinom se igralo na sredini terena, ekipe su pažljivo pokušale graditi napade.

Imao je Hajduk malo više od igre u prvom poluvremenu, malo bolje prilike, a to su sve krunisali u finišu prvog poluvremena.

U 42. minuti Livaja je pogodio za 0:1 na asistenciju Sahitija i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Osijek je pokušavao doći do izjednačujućeg gola. Krenuli su dosta ofanzivnije, a u prvih 15 minuta nastavka uputili su tri udarca prema golu Hajduka.

Splićani su više bili skoncetrisani na svoj gol jer su u džepu imali velikih 0:1 u derbi susretu.

Osiječani su imali više od igre u drugom poluvremenu, ali to nisu kruisali golom i Hajduk je došao do vrijednog trijumfa i tako se izdvojio na liderskoj poziciji sa 30 bodova, tri više od Rijeke, ali i utakmicom više od Riječana.

Dinamo ima dvije utakmice manje na trećem mjestu, ali i sedam bodova manje od Hajduka, dok je Osijek na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodova, devet manje od Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 3. kolo, zaostala utakmica:

Osijek - Hajduk 0:1 (/Livaja 42')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.