Defanzivac Gorice sanja titulu Hajduka, a klub će ga sada kazniti

Nesvakidašnja situacija i očigledno im je zasmetalo

Defanzivac Gorice sanja titulu Hajduka, a klub će ga sada kazniti

Samir Mlaćo

Pravu buru u Hrvatskoj javnosti izazvala je izjava defanzivca HNK Gorica Marija Maloče koji je kazao da je jasno koga on želi vidjeti na prvom mjestu.

"Moje mišljenje je da će Hajduk biti prvak. Navijač sam, pa nisam realan, nema mi ko šta zamjeriti. Moja jedina želja je da Hajduk bude prvak", rekao je Maloča za HRT.

Dobio je pitanje da li mu zbog toga zamjeraju u sadašnjem klubu.

"Pokazao sam sve kada sam sa Goricom savladao Hajduk. Ja svaku utakmicu želim da dobijem, ali kada se završi utakmica, ja sam najveći navijač Hajduka. Nemam mi ko šta zamjeriti".

Maloča je nastupao za mlade selekcije Dinama, a zatim je stigao u juniore Hajduka.

Oglasi

Nosio je i dres prvog tima, te bio omiljen kod navijača, no 2015. je otišao u Poljsku. Vratio se u Goricu na ljeto ove godine i prema svemu sudeći tu će i završiti karijeru.

Brojni su komentari na njegovu izjavu, a hrvatski mediji saznaju da Maloču očekuje i kazna kluba.

Neće se raditi o suspenziji, radi se o bitnom igraču, no kazna će se odnositi na finansije. U Gorici očigledno žele da njihovi članovi na prvo mjesto stave svoj klub, a da to za koga navijaju ipak zadrže za sebe.

Stav Maloče ipak je očekivan jer je on bio član Hajduka, nosio i kapitensku traku te upisao čak 207 nastupa.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bilo je priča o i njegovom povratku ne tako davno, no isti se nije desio. Ipak, u duelu Hajduka i Gorice dobio je aplauz Torcide što jasno govori kakav je utisak ostavio na Poljudu.

Ove sezone igra sjajno, a njegova Gorica sa 2:1 savladala je Hajduk nedavno, te pokazala da ima kvalitetnu momčad. Trenutno su na četvrtom mjestu, dok lidersku poziciju drže Rijeka i Hajduk sa istim brojem bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi