Menadžer Manchester Uniteda

Ten Hag: "Ovo nema veze s fudbalom, a sudija..."

Eldar Ganibegović

Menadžer Manchester Uniteda, Erik ten Hag, dao je svoje viđenje utakmice između Copenhagena i Manchester Uniteda koju je danski tim riješio u svoju korist, 4:3.

U okviru 4. kola Lige prvaka Copenhagen je večeras u sjajnoj utakmici punoj zanimljivosti s 4:3 savladao Manchester United.

Utakmica je bajno krenula za goste. Crveni đavoli već u 4. minuti dolaze do vodstva i to preko Rasmusa Hojlunda. Isti igrač je povisio na 0:2 u 28. minuti i činilo se tada sve kao bajka za goste iz Engleske.

Ipak, u 42. minuti trenutak koji je prelomio sve. Rashord je neoprezno startao i dobio zaslužen direktan crveni karton.

Iz tog slobodnog udarca domaći pogađaju prečku. Već u 45. minuti stižu do pogotka i to preko Elyounoussija.

Igralo se 13 minute nadoknade prvog dijela, a u devetoj je Goncalves s 11 metara postigao gol za 2:2 i vratio stvari na početak.

Do nove prednosti Manchester United dolazi u 69. minuti. Sudija Rumsas iz Latvije donio je još jednu tešku odluku, dosudio penal za United, a u gol ga pretvara Fernandes.

Ipak, preko Leragera i Bardghjija Copenhagen pravi preokret i dolazi do velike pobjede. Ten Hag, jasno, nije mogao biti zadovoljan.

Nije zadovoljan što je sudija odugovlačio s crvenim kartonom za Rashforda, a onda je nastavio:

"Igra nikada ne može biti zamišljena da bude ovakva. Ovo nema veze s fubdalom."

"Odluke se moraju donositi, to prihvatam. Bile su to tri teške odluke", dodao je još o sucu, pa istakao da je pozitivna stvar to što je Manchester United i s 10 igrača diktirao tempo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon četiri kola u grupi A Bayern je siguran na prvoj poziciji i u osmini finala s 12 bodova. Po četiri boda imaju Copenhagen i Galatasaray, dok United ima samo tri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.