Igralo se 110 minuta: Kultni Parken je svjedočio utakmici kakvu može donijeti samo Liga prvaka!

Epski meč Kopenhagena i Manchester Uniteda

Igralo se 110 minuta: Kultni Parken je svjedočio utakmici kakvu može donijeti samo Liga prvaka!

Admin Čaušević

Najuzbudljiviji meč 4. kola Lige prvaka igran je na kultnom stadionu Parken gdje je Kopenhagen dočekao Manchester United. U izuzetno uzbudljivom duelu koji se igrao više od 110 minuta viđeno je čak sedam golova uz pobjedu domaćina 4:3.

Početak utakmice uopšte nije upućivao na dramu. Hojlund je zabio već u trećoj minuti za slavlje gostiju. Danac je čak i proslavio gol protiv kluba čiji je dres svojevremeno nosio.

Zatim je u 17. minuti uslijedila scena koja je obišla svijet. Jedan od navijača je uletio na teren sa zastavom Palestine koja je već nekoliko sedmica u oružanom sukobu sa Izraelom.

Gledatelj kojeg su redari okružili i bez nagle upotrebe sile je na zastavi ipisao snažnu poruku: " Prestanite ubijati djecu u Gazi. Ostanimo zajedno!".

[twitter]https://twitter.com/muhendisev/status/1722359385375052212[/twitter]

Nakon što se utakmica nastavila Hojlund je zabio za 0:2 i činilo se da Crveni đavoli idu ka sigurnoj pobjedi. Tako je bilo do 42. minute kada diskutabilan crveni karton dobija Rashford.

Oglasi

Sudijska nadoknada koja je trajala čak 15 minuta je donijela nezapamćenu dramu. Danci su uspjeli postići čak dva gola i vratiti stvari na početak.

Prvo je Elyounoussi vratio domaćina u igru, da bi u 9. minuti nadokande bio dosuđen penal. Maguire je igrao rukom, a Goncalves zabio.

Bez obzira što su imali igrača manje gosti iz Engleske su igrali vrlo dobro drugo poluvrijeme i to sve do same završnice. U 69. minuti su uspjeli i povesti kada je zabio Fernandes iz penala.

Sve je za United dobro izgledalo do 83. minute kada je Lerager uspio zabiti gol i izjednačiti. Potpuni preokret viđen je četiri minute kasnije kada je lijepo zabio 17-godišnji Bardghji.

Na kraju je ostalo 4:3 u najboljem meču Lige prvaka koji će sigurno poprimiti epitet klasika najelitnijeg klupskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom susretu grupe Bayern je u finišu uspio slomiti otpor Galatasaraya i slaviti sa 2:1. Kane je zabio dva gola za Bavarce, a Bakambu za turskog prvaka.

Stanje na tabeli je takvo da je Bayern dva kola prije kraja osigurao prolazak dalje i prvo mjesto, dok je sada Kopenhagne drugi sa četiri boda, koliko ima trećeplasirani Galatasaray. Manchester United je na dnu sa tri boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH,zadnji u najgoroj grupi u LP...nece na kraju ni u Europa Ligu sa 3. mjesta...AHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA...kakvi panjevi,brukaju EPL...tako je to kad ti savez sredi da igras LP...
2 2
Fino alla Fine
Točno nabija ko stigne.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi