Klafurić je izdvojio nešto i pozitivno

Trener Veleža Poljacima govorio o fudbalu u BiH: "S novcem je tijesno, a stadioni nisu lijepi"

Admin Čaušević

Trener Veleža Dean Klafurić je govorio za poljske medije pred utakmicu 4. kola Konferencijske lige između Legije i Zrinjskog. Hrvatski stručnjak je između ostalog izdvojio i najveće mane fudbala u BiH.

U meču igranom u Mostaru Legija je uz dosta sreće te odlukama VAR tehnologije savladala prvaka BiH sa 1:2 te su Poljaci favoriti pred meč u Varšavi, ali daleko od toga da Plemići nemaju svoje šanse.

"Zrinjski je trenutno najsnažniji tim u Bosni. Prvi su tim iz zemlje koji se plasirao u grupnu fazu evropskih takmičenja. To je velika stvar za lokalni fudbal i klub ima ambicije da prođe", rekao je Klafurić za poljski Fakt.

Intervju sa trenerom Veleža je rađen prilikom posjete Poljaka Mostaru, ali je objavljen na dan utakmice kada Zrinjski gostuje u Varšavi.

Tom prilikom trener strateg Rođenih je govorio i o situaciju u bh. fudbalu. Kao najveću manu je istakao skromne budžete klubova.

"Ekonomski, Bosna je veoma siromašna zemlja. Tako da je takva situacija i u klubovima. Nemamo lijepe stadione i moderne trening centre."

"To je veliki problem. S novcem je tijesno, ali zato ima mnogo talenta. Sretan sam u Veležovim bojama i to je on što mi je najvažnije", dodao je bivši trener Legije.

Ovaj 51-godišnjak je najveći trenerski uspjeh ostvario upravo u Legiji pošto je sa ovim klubom u sezoni 2017/2018 osvojio duplu krunu.

Zanimljivo da će Zrinjski nakon što odradi utakmicu protiv Legije naredni meč igrati upravo protiv Klafurićevog Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedavnom duelu pod Bijelim brijegom Rođeni su visoko poraženi sa 3:0, pa će Klafurić tražiti priliku da se osveti. 

Mostarski derbi je na rasporedu u ponedjeljak od 18 sati na stadionu Rođeni. Pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.