Poljski tim vodi

Legia dva puta ozbiljnije napala i pogodila: Dva prekida koštala Zrinjski u prvom poluvremenu

Eldar Ganibegović

Poluvrijeme je na utakmici 4. kola Konferencijske lige između Legije i Zrinjskog. Poljski tim nažalost vodi s 2:0.

Večeras se od 18:45 sati u okviru 4. kola Konferencijske lige u Varšavi sastaju domaća Legia i prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski.

Prije dvije sedmice isti timovi u Mostaru su igrali meč u kojem su gosti uz dosta sreće slavili s 1:2, a na pragu su pobjede i večeras.

Naime, nakon prvih 45 minuta poljska ekipa ima prednost od 2:0. Do te prednosti Legia nije došla nimalo dominantno, jednostavno na mišiće što bi se reklo.

Meč je bolje otvorio Zrinjski. Plemići su bili agilniji i napadali, Memija je zaprijetio u jednom navratu, a onda šok u 13. minuti.

Korner je to bio, ostao je sam na drugoj strani defanzivac Augustyniak i zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte klikom OVDJE

Asistent kod prvog gola postigao je drugi i to u 31. minuti. Nakon faula Ćorluke dosuđen je penal za Legiju, a Josue pogađa.

Marić je pogodio stranu, no nije uspio odbraniti. Taj gol pogledajte OVDJE

Mogao je Zrinjski do 2:1 u samoj završnici prvog dijela. Hladun je boksovao loptu, ali Čanađija ju je zapucao preko gola i velika šansa odlazi u nepovrat. 

Nadamo se da Zrinjski može izaći s nekim drugim licem u nastavku, te da može izbjeći poraz na vrućem gostovanju u Poljskoj, ako ne napraviti veliki preokret kao protiv AZ-a u prvom kolu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Legia: Hladun, Pankovi, Augustyniak, Kapuadi, Wszolek, Elitim, Celhaka, Kun, Josue, Pekhart, Muci.

HŠK Zrinjski: Marić, Memija, Radić, Jakoljević, Ćorluka, Ivančić, Senić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Malekinušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.