Trener Veleža Poljacima govorio o fudbalu u BiH: "S novcem je tijesno, a stadioni nisu lijepi"

Klafurić je izdvojio nešto i pozitivno

Trener Veleža Poljacima govorio o fudbalu u BiH: "S novcem je tijesno, a stadioni nisu lijepi"

Admin Čaušević

Trener Veleža Dean Klafurić je govorio za poljske medije pred utakmicu 4. kola Konferencijske lige između Legije i Zrinjskog. Hrvatski stručnjak je između ostalog izdvojio i najveće mane fudbala u BiH.

U meču igranom u Mostaru Legija je uz dosta sreće te odlukama VAR tehnologije savladala prvaka BiH sa 1:2 te su Poljaci favoriti pred meč u Varšavi, ali daleko od toga da Plemići nemaju svoje šanse.

"Zrinjski je trenutno najsnažniji tim u Bosni. Prvi su tim iz zemlje koji se plasirao u grupnu fazu evropskih takmičenja. To je velika stvar za lokalni fudbal i klub ima ambicije da prođe", rekao je Klafurić za poljski Fakt.

Intervju sa trenerom Veleža je rađen prilikom posjete Poljaka Mostaru, ali je objavljen na dan utakmice kada Zrinjski gostuje u Varšavi.

Tom prilikom trener strateg Rođenih je govorio i o situaciju u bh. fudbalu. Kao najveću manu je istakao skromne budžete klubova.

Oglasi

"Ekonomski, Bosna je veoma siromašna zemlja. Tako da je takva situacija i u klubovima. Nemamo lijepe stadione i moderne trening centre."

"To je veliki problem. S novcem je tijesno, ali zato ima mnogo talenta. Sretan sam u Veležovim bojama i to je on što mi je najvažnije", dodao je bivši trener Legije.

Ovaj 51-godišnjak je najveći trenerski uspjeh ostvario upravo u Legiji pošto je sa ovim klubom u sezoni 2017/2018 osvojio duplu krunu.

Zanimljivo da će Zrinjski nakon što odradi utakmicu protiv Legije naredni meč igrati upravo protiv Klafurićevog Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nedavnom duelu pod Bijelim brijegom Rođeni su visoko poraženi sa 3:0, pa će Klafurić tražiti priliku da se osveti. 

Mostarski derbi je na rasporedu u ponedjeljak od 18 sati na stadionu Rođeni. Pravdu će dijeliti Irfan Peljto iz Sarajeva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Nije ok uzimati hljeb ovdje i onda blatiti nasu ligu u stranim medijima, pogotovo jer je 80% budzeta Veleza novac od drzave tj. svih nas.
4 1
Gr0hot
Nista on lose ili neistinito nije ovdje rekao
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi