Foto: Adam Starszynski PressFocus

Treći poraz Plemića u grupnoj fazi

Legija rutinski nadigrala Zrinjski, sve riješeno u prvom poluvremenu

Samir Mlaćo

Bh. prvak Zrinjski nije mogao do iznenađenja u četvrtom kolu grupne faze Konferencijske lige kod poljske Legije.

Legija je na kraju slavila 2:0, a već nakon prvog dijela na semaforu je pisalo 2:0.

Zrinjski je bolje otvorio meč, pokazao da se neće braniti i da je došao da osvoji bodove, no u 18. minuti prvi pogodak Legije. Korner je to bio, sam je na drugoj strani ostao defanzivac Augustyniak i sigurno pogodio.

Plemići su pokušali odgovoriti preko Čanađije, no domaći su bili dobro postavljeni u odbrani. U 29. minuti jedanaesterac za domaće. Ćorluka je bio u duelu sa jednim domaćim igračem, ovaj lako pao, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku.

Siguran je bio Josue koji je silovito šutirao. U 38. minuti Zrinjski preko preko Bilbije, no mlako je šutirao kapiten Plemića i ostalo je 2:0.

Sjajnu šansu Zrinjski je imao u 45. minuti. Čanađija je ostao sam u šesnaestercu, neometano šutirao, no otišlo je to preko gola.

U nastavku ista priča. Legija je imala posjed lopte, bila opasnija, a Zrinjski nije mogao do pogotka koji bi im dao nadu da se vrate u meč. U 70. minuti sam je ostao Wszolek, ali otišlo je to pored gola Zrinjskog.

Isti igrač je zaprijetio i minut kasnije, no izblokirao je to Memija.

Ostalo je 2:0 i poljski tim je slavio sigurnu pobjedu, te Zrinjski nanio treći poraz u grupnoj fazi.

Legija sada ima devet bodova, Zrinjski je na 3, a od 21:00 igraju Aston Villa i Alkmaar. Aston Villa trenutno ima šest, a Alkmaar tri boda.

Konferencijska liga, 4. kolo grupne faze:

Legia - HŠK Zrinjski 2:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Legia: Hladun, Pankovi, Augustyniak, Kapuadi, Wszolek, Elitim, Celhaka, Kun, Josue, Pekhart, Muci.

HŠK Zrinjski: Marić, Memija, Radić, Jakoljević, Čorluka, Ivančić, Senić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Malekinušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.