Legia dva puta ozbiljnije napala i pogodila: Dva prekida koštala Zrinjski u prvom poluvremenu

Poljski tim vodi

Legia dva puta ozbiljnije napala i pogodila: Dva prekida koštala Zrinjski u prvom poluvremenu

Eldar Ganibegović

Poluvrijeme je na utakmici 4. kola Konferencijske lige između Legije i Zrinjskog. Poljski tim nažalost vodi s 2:0.

Večeras se od 18:45 sati u okviru 4. kola Konferencijske lige u Varšavi sastaju domaća Legia i prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski.

Prije dvije sedmice isti timovi u Mostaru su igrali meč u kojem su gosti uz dosta sreće slavili s 1:2, a na pragu su pobjede i večeras.

Naime, nakon prvih 45 minuta poljska ekipa ima prednost od 2:0. Do te prednosti Legia nije došla nimalo dominantno, jednostavno na mišiće što bi se reklo.

Meč je bolje otvorio Zrinjski. Plemići su bili agilniji i napadali, Memija je zaprijetio u jednom navratu, a onda šok u 13. minuti.

Korner je to bio, ostao je sam na drugoj strani defanzivac Augustyniak i zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte klikom OVDJE

Oglasi

Asistent kod prvog gola postigao je drugi i to u 31. minuti. Nakon faula Ćorluke dosuđen je penal za Legiju, a Josue pogađa.

Marić je pogodio stranu, no nije uspio odbraniti. Taj gol pogledajte OVDJE

Mogao je Zrinjski do 2:1 u samoj završnici prvog dijela. Hladun je boksovao loptu, ali Čanađija ju je zapucao preko gola i velika šansa odlazi u nepovrat. 

Nadamo se da Zrinjski može izaći s nekim drugim licem u nastavku, te da može izbjeći poraz na vrućem gostovanju u Poljskoj, ako ne napraviti veliki preokret kao protiv AZ-a u prvom kolu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Legia: Hladun, Pankovi, Augustyniak, Kapuadi, Wszolek, Elitim, Celhaka, Kun, Josue, Pekhart, Muci.

HŠK Zrinjski: Marić, Memija, Radić, Jakoljević, Ćorluka, Ivančić, Senić, Čanađija, Ćuže, Bilbija, Malekinušić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi