Marinović i Grahovac se obradili novinarima

U Borcu nema opuštanja pred dolazak Željezničara: "Oni su jedini koji su nam to napravili..."

Endin Čaušević

Borac i Željezničar u nedjelju igraju veliki derbi u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Vinko Marinović na jutrošnjoj press konferenciji otkrio je svoja očekivanja pred ovaj meč.

Borac koji je trenutno lider na tabeli dočekuje pred svojim navijačima Željezničar i jasno je da će imati ulogu favorita, ali i cilj da ostvari pobjedu i zadrži prednost koji ima ispred svojih pratitelja na tabeli.

Utakmica Borca i Željezničara igrat će se u nedjelju, a danas je u prostorijama banjalučkog kluba održana i press konferencija domaćeg tima na kojoj su se novinarima obratili Vinko Marinović i Srđan Grahovac.

Marinović je jasno poručio da nema opuštanja u redovima njegovog tima jer su igrači svjesni da je Željezničar jedini koji je uspio da ih pobijedi u dosadašnjem dijelu sezone.

"Ovu seriju derbija završavamo protiv ekipe Željezničara koja nas je jedina pobijedila u ovom dijelu prvenstva što govori da se radi o kvalitetnom sastavu. Mi iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a to se posebno odnosi na derbije i zbog toga očekujem da odigramo na istom nivou", rekao je Marinović i nastavio.

"Iz mog trenerskog ugla možda nam nedostaje da budemo mirniji i kvalitetniji u završinici, ali vjerujem da će ovaj meč pokazati da smo u dobroj formi. Želimo da se revanširamo Željezničaru za poraz u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za nastavak prvog dijela sezone".

Srđan Grahovac poslao poruku navijačima FK Borac

Nakon Marinovića obratio se i iskusni veznjak banjalučkog kluba koji je također poručio da ekipa Borca iz meča u meč igra sve bolje.

"Još jedan derbi u nizu nas čeka. Tim igra zaista sve bolje i bolje, a to pokazuju i rezultati. U nizu ovih kvalitetnih utakmica smo možda zaslužili i više, ali ono ostvareno više odgovara nama nego našim konkurentima. Rastemo kao ekipa i mene kako kapitena to raduje. Zadovoljstvo je raditi s ovakvom grupom momak. Vidjelo se da imamo širok roster, tu su neki koji nisu bili u sastavu, no kada je došlo vrijeme da igraju i pomognu na pravi način su odgovorili zadacima. To je naš najveći kvalitet"., kazao je Grahovac i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željezničar je stari poznanik i jedini tim koji nas je pobijedio i sigrurno je da neće biti lako. No, nedjelja je i odličan termin da navijači dođu u što većem broju i podrže nas u zadnjoj domaćoj utakmici ove polusezone. Idealna prilika da napravimo domaćinsku atmosferu i ispratimo Željezničar kući bez bodova".

Inače, Borac je trenutno prvoplasiran na tabeli sa 30 bodova i ima četiri boda, ali i meč više u odnosu na drugoplasirani Zrinjski. Željezničar je šesti na tabeli sa 18 bodova. Podsjećamo, meč se igra u nedjleju s početkom u 15:15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.