Tuwaijri najavio gostovanje kod Borca: "Imamo ideju kako igrati, ova ekipa ima kvalitet"

Meč se igra u nedjelju

Tuwaijri najavio gostovanje kod Borca: "Imamo ideju kako igrati, ova ekipa ima kvalitet"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Zanimljivo je proteklih dana bilo u FK Željezničar.

Plavi su se razišli sa Nerminom Bašićem, a zatim savladali Slogu Doboj 1:0, te dobili i novog šefa struke.

Radi se o treneru iz Saudijske Arabije kojeg čega pravi izazov. Abdulhakeem Al-Tuwaijri je upravo i najavio gostovanje kod FK Borac Banja Luka, lidera na tabeli Premijer lige.

Željezničar je jedini tim koji je savladao do sada Borac, a to se desilo u meču prvog kola. Bilo je 2:0, uz najbolju partiju Željezničara ove sezone.

"Prije svega ekipa treba vremena da se prilagodi onome što mi želimo igrati i to je normalno, novi trener, nova ideja, nova filozofija, novi način igre. Definitivno ima kvaliteta u ekipi, ima prostora za popravke, to je proces koji se ne može uraditi za nekoliko treninga, ali ima stvari koje možemo popraviti do naredne utakmice. Radujemo se onome što dolazi jer vidimo kvalitet u timu.

Očekujemo tešku utakmicu, igramo protiv prvoplasirane ekipe, igramo u gostima, bit će izazov. Imamo ideju kako igrati protiv njih, idemo s planom i borit ćemo se do kraja", rekao je Tuwaijri.

Oglasi

Trener iz Saudijske Arabije neće biti vjerovatno na klupi jer je potrebno da se završi sva papirologija, kao i za njegove pomoćnike.

Treba istaći da su sa Grbavice najavili i pojačanja u što skorijem roku, te će biti zanimljivo ispratiti prelazni rok u FK Željezničar.

Pravo nastupa kod Željezničara nema Vahid Selimović zbog direktnog crvenog kartona u Konjicu protiv Igmana, u kadru neće biti ni Amar Drina, a upitan je i nastup Edina Cocalića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na klupu bi mogao preseliti Joseph Amoah, pa će biti zanimljivo šta je Tuwaijri spremiti za svog kolegu sa druge Vinka Marinovića.

Meč u Banjoj Luci igra se u nedjelju od 15:15, a navijači Željezničara jučer su potvrdili da mjesta u autobusima za ovo gostovanje više nema.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Neka mu neko iz uprave kaze da utakmicu sudi Njegomirovic,da je i Gigovic cetvrti
2 1
SonPen1946
Idemoo aaaaaaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti