Doktor čudotvorac koji je spasio karijeru hrvatskoj legendi liječi "nestalog" bh. talenta

Enver Kulašin povrijeđen

Doktor čudotvorac koji je spasio karijeru hrvatskoj legendi liječi "nestalog" bh. talenta

Eldar Ganibegović

Borac je prvi na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine s 25 bodova iz 10 utakmica. No, ni na jednoj od tih 10 utakmica nije nastupio fudbaler koji je prošle sezone bio pravo otkrovenje. U pitanju je Enver Kulašin.

Prošle sezone Borac je izborio nastup u pretkolima Konferencijske lige. Kada su igrači u pitanju, jedan od najzaslužnijih za to bio je mladi Travničanin Enver Kulašin.

On je prošle sezone nastupio na čak 31 utakmici za Borac u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te dao doprinos s četiri pogotka i jednom asistencijom.

Ovaj krilni fudbaler igrao je dva puta i u Kupu naše zemlje prošle sezone, te i u tom takmičenju postigao jedan gol. Međutim, ove sezone je "nestao". 

Upisao je dva nastupa u kratkoj evropskoj avanturi Borca. U Beču je protiv Austrije igrao 13, a u Banjoj Luci 33 minute i to je bilo sve od njega ove sezone, za sada.

Oglasi

U Premijer ligi ga ga ove sezone još uvijek nismo gledali. Na dvije od deset utakmica (Željezničar u trećem i Sloga u petom kolu) bio je na klupi, dok na ostalima nije bio u rosteru uopšte.

Naime, Enver Kulašin povrijedio je pubičnu kost i zbog toga ga nema u rosteru Borca. Liječi ga, kako su ga hrvatski mediji prozvali, "doktor čudotvorac" i bh. talenat bi uskoro ponovo trebao na teren.

Što se doktora tiče, u pitanju je čuveni Hrvat Zoran Tocilj. On je spasio karijeru Danijelu Subašiću, a sve je za medije ispričao Lovre Kalinić koji mu ga je i preporučio.

"Dao sam mu savjet jer znam da je meni taj čovjek puno pomogao kad sam imao nekih problema. Suba je bio u bezizlaznoj situaciji, plakao mi je na telefon da mu nema pomoći, ne zna šta će, u klubu ne znaju šta će.

Oglasi

Rekao sam mu: "Imam čovjeka, odi do njega, vidi, ako ti može pomoći super. Neće ti odmoći." Hvala Bogu, terapija je dala vrhunske rezultate, vratio se sada je sve dobro. Radi se o doktoru Zoranu Tocilju.

Još dok sam bio u Hajduku oporavak nam je kod njega išao ubrzano. Recimo, imao sam problem s laktom, preporučali su operaciju, ovo i ono, otišao sam kod njega i praktično sam za mjesec dana bio na terenu. Od tolikog crnila sve je ispalo super. On ima neke terapije s vitaminima, mineralima, sa svim živim. Pomogne ti," ispričao je Kalinić za Sportske novosti prije nešto više od četiri godine. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je do sada bio redovan U-21 reprezentativac naše zemlje, 20-godišnji Kulašin nije igrao na prve tri kvalifikacione utakmice za EURO, koje je naša reprezentacija izgubila redom od Slovenije, Austrije i Francuske.

Lijepa je svakako vijest što dobro teče oporavak ovog velikog bh. talenta, te da ćemo ga uskoro ponovo gledati na terenu kako u dresu Borca, tako i u dresu (mlade) reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

delta
Odlican igrac,pravo krilo,moze biti bolji od Visce,samo jos da promjeni klub, idealno bi bilo za njega da ode u Zrinjski.U svakom slucaju zelim ti brz oporavak momcino...
0 0
user1659354598
Ovo ono smece malo sto je slavio gol na Istoku...smece si od covjeka ali zelim ti brz oporavak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi