O njemu se priča svašta

Mbappe stao pred kamere, svi su očekivali da će svašta reći, a onda radost, a za neke razočarenje

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe ponovo je u središtu mnogih kontroverzi. Sjajni fudbaler upitnog ponašanja razočarao je trenera i saigrače, a sada i navijače izjavom u kojoj u suštini nije otkrio ono što su mnogi očekivali.

Sinoć je PSG u okviru 12. kola francuske Ligue 1 s 0:3 slavio kod Reimsa. Sva tri pogotka za Parižane postigao je Kylian Mbappe.

Iako je s hat-trickom bio junak utakmice, francuski ofanzivac je dobio mnoge kritike. Mediji prenose da su saigrači razočarani u njega.

Osim toga, javno ga je kritikovao trener Luis Enrique. Smatra da Mbappe ne pomaže dovoljno timu u polju. 

"Nisam baš zadovoljan Kylianom Mbappeom danas. Nemam šta da kažem o golovima, ali on može više da pomogne timu, na drugačiji način. Razgovarat ću s njim o tome. Kylian je jedan od najboljih na svijetu, ali treba nam više, želim da uradimo više", dao je neočekivanu izjavu španski stručnjak.

Hoće li Kylian Mbappe u Real Madrid? 

Prethodnih dana dosta se ponovo pričalo i o prelasku Mbappea u Real Madrid. Španski velikan istakao je da od toga neće biti ništa, no mediji u Francuskoj opet tvrde drugačije.

Zvijezda PSG-a stala je sada pred novinare, no u suštini ništa nije rekla. Možda se samo može naslutiti da u PSG-u, ipak, ne planira ostati. Za neke je to radost, a ta neke razočarenje.

"Moja budućnost? Ne pričam o tome sada, nije pravo vrijeme. Najvažnije mi je sada da igram fudbal", rekao je Kylian Mbappe, a prenosi Marca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappe je u posljednjoj godini ugovora s PSG-om. Ostaje da vidimo da li će na ljeto napustiti Park Prinčeva ili će ponovo produžiti ugovor s timom u koji je stigao iz AS Monaca.

Na 15 utakmica ove sezone Kylian Mbappe je postigao isto toliko golova, te dodao jednu asistenciju. Apsolutno je glavna zvijezda ekipe nakon odlaska Neymara i Messija, no očito je i da mora na poradi na nekim stvarima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.