Hrvat dobio otkaz u Realu - Arda Guler je kap koja je prelila čašu
Foto - Top Doctors

Dr. Niko Mihić više nije šef

Hrvat dobio otkaz u Realu - Arda Guler je kap koja je prelila čašu

Midhat Šljivak

Doktor Niko Mihić više nije glavni ljekar Real Madrida. Rukovdostvo kraljevskog kluba je nakon šest godina okončalo saradnju s njim, a kap koja je prelila čašu je serije povreda mladog turskog fudbalera Arde Gulera.

Niko Mihić je od 2017. godine bio glavni ljekar Real Madrida. On je pod sobom imao pravu vojsku raznih ljekara koji vode brigu o članovima kraljevskog tima, ali od danas on više nije član kluba.

Brojne povrede koje su zadesile Real u posljednje vrijeme nešto su preko čega u Madridu nisu mogli preći. Odgovornost je bila u rukama hrvatskog ljekara koji nije odgovorio zadatku. Zbog toga je odlučeno da se doktor Mihić smijeni. On od danas više nije član kluba i Real će ubrzo imenovati novog šefa ljekarskog tima.

Prema navodima iz Španije Mihiću je presudila serija povreda mladog Arde Gulera, ali i činjenica da je Real imao ozbiljne probleme u prethodnih nekoliko sezona.

"Odluka je donesena nakon niza povreda, a posebno Arde Gulera. Fudbaler se povrijedio u predsezoni, a doktor Mihić je odlučio da operacija nije potrebna. Drugi doktor je imao suprotno mišljenje i Arda je na kraju završio na operacionom stolu", navodi se.

Oglasi

Doktor Niko Mihić je fakultet završio u Kanadi, radio je u Sjedinjenim Američkim Državama, a u Madridu je već 23 godine i tu je imao svoju kliniku. U Real ga je doveo lično Florentino Perez kojem je dugo bio lični ljekar.

"Prvo mi je pacijent bio Florentino Perez, pa Zinedine Zidane. Ponudili su mi da dođem u Real i ja sam to prihvatio bez puno razmišljanja", rekao je Niko Mihić.

On je objasnio i kako se radi u ljekarskoj službi jednog od najvećih klubova svijeta.

"Svaki dan imamo sastanak. Prvo razgovaramo s fizioterapeutima i ljekarima, pa trenerima i onda donosimo odluke o igračima. Pazi se na svaki detalj. Ipak, mi smo najsretniji kada nas igrači ne trebaju", govori on.

S njim je radilo ukupno 78 zdravstvanih radnika, a vodili su brigu o čak 27 ekipa koje postoje pod slavnim imenom Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada svako ide svojim putem. Mihić napušta klub nakon šest godina vođenja ljekarske ekipe koja je, mora se reći, poprilično znala zakazati i pravi primjer su Eden Hazard, te sada mladi Arda Guler.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi