Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Varaždin bez šanse u Splitu

Hajduk u sjajnoj atmosferi na Poljudu slavio sigurnu pobjedu, ali najbolje u Hrvatskoj tek slijedi!

Eldar Ganibegović

Borba za titulu prvaka u Hrvatskoj se nastavlja. Hajduk je na svom terenu danas s 3:1 slavio protiv Varaždina u okviru 15. kola HNL i to u sjajnoj atmosferi na Poljudu. 

Borba za titulu prvaka u Hrvatskoj se nastavlja. Hajduk je na svom terenu danas s 3:1 slavio protiv Varaždina u okviru 15. kola HNL.

Prvu priliku na utakmici imao je Varaždin i to u 10. minuti. Vukčević je ubacio s desne strane, a Šego nadskočio obranu domaćih i s pet metara pucao ravno u Lučića.

Zaprijetio je Hajduk devet minuta kasnije. Benrahou je ubacio pred gol iz slobodnog udarca, a Livaja iz velike blizine pucao pored gola.

Nova prilika za Hajduk dvjie minute kasnije. Nesporazum Zelenike i jednog defanzivca Varaždina kod jednog ubačaja, a lopta je pala na nogu Benrahouu. Ipak, Zelenika je uspio na vrijeme pokriti gol i odbraniti udarac Marokanca.

Hajduk je u 35. minuti poveo 1:0. Strijelac je bio Rokas Pukštas. Benrahou je stigao tešku loptu na desnoj strani i ubacio pred gol, a Pukštas se krasno snašao i prevario Zeleniku za prednost domaćih.

Zvonimir Šarlija samo četiri minute kasnije povećava prednost domaćeg tima. Pukštas je bio najviši u skoku nakon kornera, a Zelenika je njegov udarac uspio samo odbiti do Šarlije. Hajdukov stoper uspio se snaći u gužvi i s metra udaljenosti ugurati loptu u gol.

Velika prilika za Hajduk u smiraj prvog poluvremena. Sigur se priključio u napad na lijevoj strani i Livaja ga je pronašao lijepim dodavanjem. Hajdukov desni bek je pucao, a Zelenika odbio do Benrahoua, čiji je udarac ispred gol-linije očistio Bručić.

Filip Krovinović je sve riješio u 67. minuti. Livaja je s lijeve strane lijepo pronašao Sahitija na desnoj, a on je odigrao povratnu loptu za Krovinovića, koji je udarcem iz prve matirao nemoćnog Zeleniku.

Varaždin smanjuje na 3:1 sedam minuta prije kraja. Autogol Filipa Uremovića je to bio. Marko Vukčević je ubacio s desne strane, a Uremović nespretno reagovao i prevario vlastitog golmana.

NK Rijeka - GNK Dinamo Zagreb

Ono najbolje za danas u Hrvatskoj tek slijedi. Na Rujevici od 19 sati Rijeka dočekuje zagrebački Dinamo, koji s klupe predvodi bh. stručnjak Sergej Jakirović.

Nakon meča na Poljudu, a uoči meča na Rujevici, Hajduk je s 15 utakmica i 33 boda prvi na tabeli. Rijeka ima šest bodova i dva meča manje, dok Dinamo ima 12 mečeva i 23 boda.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 15. kolo:

Hajduk - Varaždin 3:1 (Pukštas 35', Šarlija 39', Krovinović 67'; Uremović 83' (AG))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.