Da Livaji nema ravnog u HNL-u pokazala je scena iz Osijeka: Nešto ovako je oprostivo samo njemu!

Kapiten Hajduka donio pobjedu svom timu

Da Livaji nema ravnog u HNL-u pokazala je scena iz Osijeka: Nešto ovako je oprostivo samo njemu!

Admin Čaušević

Marko Livaja je opet junak Hajduka. Iskusni napadač je zabio na gostovanju kod Osijeka te donio veliku pobjedu Splićanima. Jedna scena iz finiša utakmice je najbolje pokazala kakav status ima u klubu sa Poljuda. 

Livaja je u Hajduku više od kapitena i najveće zvijezde ekipe te mu je očigledno dopušteno da radi neke stvari koje drugim fudbalerima ne bi bilo dopušteno ni u snu. 

Kapiten Bijelih praktično nema nikakvih defanzivnih obaveza, a sebi može priuštiti i čišćenje smeća sa terena dok protivnički tim napada.

Naime, u finišu utakmice protiv Osijeka dok su domaćini napadača Livaja je izbacivao određene predmete i papire koji su ubačeni u teren tokom utakmice.

Kada je lopta došla do odbrane Hajduka Livaja je se bavio čišćenjem te se nije uspio izvući iz ofsajd pozicije kada je prema njemu upućena lopta. Tu situaciju pogledajte ovdje.

Oglasi

I dok bi mnogi treneri zagalamili na nekog drugog napadača Livaji se nije prigovorilo zbog njegovog "spavanja".

Možda je i ova scena idealan pokazatalj da Livaja ima zaista poseban status u Hajduku te da su njemu oprostive neke stvari koji bilo kojem drugom igraču nisu. 

Inače, Hajduku je ovo bila treća uzastopna pobjeda identičnim rezultatom. Prije Osijeka sa po 1:0 su savladani Rudeš i Slaven Belupo.

Nakon što je pauzirao na meču protiv Rudeša, Livaja je ponovo zabio na gostovanju te Splićanima donio tri vrijedna boda protiv teškog rivala. 

Sa tricom iz Slavonije Hajduk se osamio na vrhu tabele. Za vikend Bijele čeka domaći duel Varaždina te se očekuje novi trijumf.

O Livaji se puno prisalo i pričalo proteklih sedmica, prvenstveno zbog oproštaja od reprezentacije Hrvatske, ali ipak na Opus Areni nije dočekan na nož i to zbog svog novog saigrača Mihaela Žapera.

Potražite više informacija na temu HNL:

Žaper koji je bio kapiten Osijeka je ljetos stigao na Poljud, a danas je dočekan zvižducima na svaki dodir lopte. Odigrao je cijeli meč i bio među boljim igračima Hajduka.

 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi