Hajduk večeras slavi veliki trijumf: Izdvojili su se na liderskoj poziciji HNL-a
FOTO: Ivan Peric/CROPIX

Derbi u Osijeku pripao Splićanima

Hajduk večeras slavi veliki trijumf: Izdvojili su se na liderskoj poziciji HNL-a

Haris Zilić

Uzbudljivo je bilo u HNL-u ove srijede, zaostali meč trećeg kola odigrali su Osijek i Hajduk, a to je ujedno bio i jedan od derbija hrvatskog nogometnog prvenstva.

Na kraju veoma borbene i zanimljiv fudbalske predstave slavlje za Splićane, Hajduk je dobio meč rezultatom 0:1.

Utakmica je počela oprezno s obje strane. Većinom se igralo na sredini terena, ekipe su pažljivo pokušale graditi napade.

Imao je Hajduk malo više od igre u prvom poluvremenu, malo bolje prilike, a to su sve krunisali u finišu prvog poluvremena.

U 42. minuti Livaja je pogodio za 0:1 na asistenciju Sahitija i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Osijek je pokušavao doći do izjednačujućeg gola. Krenuli su dosta ofanzivnije, a u prvih 15 minuta nastavka uputili su tri udarca prema golu Hajduka.

Oglasi

Splićani su više bili skoncetrisani na svoj gol jer su u džepu imali velikih 0:1 u derbi susretu.

Osiječani su imali više od igre u drugom poluvremenu, ali to nisu kruisali golom i Hajduk je došao do vrijednog trijumfa i tako se izdvojio na liderskoj poziciji sa 30 bodova, tri više od Rijeke, ali i utakmicom više od Riječana.

Dinamo ima dvije utakmice manje na trećem mjestu, ali i sedam bodova manje od Hajduka, dok je Osijek na petoj poziciji sa 21 osvojenim bodova, devet manje od Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 3. kolo, zaostala utakmica:

Osijek - Hajduk 0:1 (/Livaja 42')

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Sretno najvecem Hrvatskom klubu Hajduku do titule,Samo Jako.Tino Majstore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi