Majstorski je pogodio

Andaluzijski derbi ništa slično ne pamti - Ivan Rakitić je sve digao na noge!

Edmir Škorić

U toku je derbi Andaluzije između Seville i Betisa, a trenutno je 1:1 nakon spektakularnog gola Ivana Rakitića.

Betis je poveo u 72. minuti kada je gol postigao Perez, ali samo sedam minuta kasnije stigli su domaći do izjednačenja.

Ivan Rakitić je postigao spektakularan gol i donio veliku radost na punom Sanchez Pizjuanu.

Ljuti rivali igraju duel 13. koal La Lige. Betis je na Pizjuan stigao kao sedmi tim na tabeli sa 20 bodova, dok je Sevilla u slabijoj formi i nalazi se na 13. mjestu sa samo 12 bodova.

Kao i uvijek, igrači su večeras imali poseban motiv, ali svejedno nismo gledali defanzivan fudbal, štaviše, napadalo se od početka do kraja sa obje strane. Vidjeli smo dva gola, jedan poništen, ali i nekoliko zicera.

Doduše, još uvijek nije kraj, možda ipak neko na kraju osvoji čitav plijen.

Rakitić odlazi?

Ovo bi mogla biti posljednja sezona za Rakitića u Španiji. Pojavile su se informacije da ga u svom timu želi David Beckham, te da bi od ljeta mogao zaigrati zajedno sa Lionelom Messijem, s kojim je već sarađivao u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić ima 35 godina, ali i dalje je ključan igrač Seville, a to je pokazao i večeras spektakularnim golom.

On je protekle četiri sezone član Seville. Prethodno je dres Andalužana nosio od 2010. do 2015. godine, kada je potpisao za Barcelonu. Prije Španije igrao je u Njemačkoj za Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.