Svi čekaju transfer Modrića, a ostvaruje ga Rakitić - Poziv najboljeg se ne odbija

Napušta Španiju

Svi čekaju transfer Modrića, a ostvaruje ga Rakitić - Poziv najboljeg se ne odbija

Edmir Škorić

Isksuni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić trenutno je član Seville, ali veoma brzo će napustiti Španiju i zaputiti se na dalek put.

Rakitić ima ugovor sa Sevillom do ljeta 2024. godine, no njegov klub je u financijskim problemima. Iako je Raketa već pristao na smanjenje plate, morat će da napusti klub kako bi mu pomogao, a dobit će priliku da (ponovo) igra sa najboljim na svijetu.

Mudno Deportivo tvrdi da Sevilla nije spremna ponuditi dobar ugovor veznjaku, te da je on spreman da se pridruži Inter Miamiju, a da je sam Lionel Messi nagovarao Davida Beckhama da angažuje hrvatskog fudbalera.

Rakitić večeras sa Sevillom ima teško gostovanje kod Arsenala, što mu je trenutno jedini fokus, ali je sigurno da mu prijaju glasine koje ga odvode u Inter Miami. Jednom je prilikom i sam priznao da bi mogao završiti u MLS-u.

U Inter Miamiju igraju bivši igrači Barcelone Messi, Sergio Busquets i Jordi Alba, pa bi Rakitić imao jako dobro društvo, a očekuje se da im se pridruži i Luis Suarez, dok bi u budućnosti još neke 'face' trebale da obuku dres tima sa Floride.

Oglasi

Beckhamova ekipa postala je mnogima privlačna, što zbog financija, što zbog idealnih vremenskih uslova u Miamiju, ali i zbog Messija i zvijezda koje su već tamo.

S Interom se povezuje i druga hrvatska zvijezda, Luka Modrić, koji ove sezone igra mnogo manje u Real Madridu, a i sam je svjestan da se polako bliži kraj njegovoj karijeri u Ligama petica i da je vrijeme da se za kraj karijere potpiše bogat ugovor izvan Starog kontinenta.

Saudijski timovi će kao i uvijek pokušati da potpišu velike zvijezde, ali u slučaju Rakitića i Modrića, MLS je mnogo bolja i privlačnija opcija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rakitić ima 35 godina, ali i dalje je ključan igrač Seville. U posljednjem kolu je protiv Celte odigrao 90 minuta i očekuje se da bude starter večeras u Londonu.

On je protekle četiri sezone član Seville. Prethodno je dres Andalužana nosio od 2010. do 2015. godine, kada je potpisao za Barcelonu. Prije Španije igrao je u Njemačkoj za Schalke.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Penzija...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti