Pobjeda na debiju

Ako se po jutru dan poznaje, rumunski tim nije pogriješio što je doveo Ivayla Peteva!

Eldar Ganibegović

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivaylo Petev, pobjedom je startao na klupi Universitatee iz Craiove. Ako se po jutru dan poznaje, sjajan potez rumunskog kluba.

Nakon što se rastao s bugarskim Ludogoretsom kojem je donio duplu krunu prošle sezone, Ivaylo Petev krenuo je u nove izazove.

Zajedno s trenerom golmana Adijem Adilovićem i videanalitičarom Admirom Kozlićem, stigao je u rumunsku Universitateu i sjajno startao.

Njegov novi tim danas je u 16. kolu rumunske Lige 1 s 1:0 slavio protiv Dinama iz Bukurešta. Gol odluke postigao je u petoj minuti Danciu.

Mjesto u prvoj minuti našao je i bh. napadač Elvir Koljić. Bio je najslabije ocijenjen u domaćem timu, a igrao je do 65. minute kada je umjesto njega ušao Marković.

Nakon tri meča posta bila je ovo prva pobjeda Universitatee u ligi. Petevov tim četvrti je s 26 bodova, osam manje (tabela uživo) od FCSB-a koji je prvi. Dinamo je s deset bodova tek na 15. mjestu.

U narednom kolu, nakon reprezentativne pauze, Petev i ekipa gostuju kod Otelula. Dinamo će na domaćem terenu ugostiti vodeći FCSB.

Liga 1, 16. kolo:

Universitatea Craiova - Dinamo Bukurešt 1:0 (Danciu 5')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.