Petev s dva Bosanca u štabu u avionu: Preuzimaju klub gdje će trenirati još jednog bh. fudbalera

Bugarski stručnjak ima novi posao

Petev s dva Bosanca u štabu u avionu: Preuzimaju klub gdje će trenirati još jednog bh. fudbalera

E. Ganibegović

Ivaylo Petev je nakon reprezentacije BiH s dosta uspjeha vodio Ludogorets, a sada ima novi posao. Već je u avionu, a s njim zajedno su i dva bh. stručnjaka.

Na iznenađenje mnogih nakon uspjeha u Ligi nacija Ivaylo Petev nije ostao selektor naše reprezentacije. Odgovorni su procijenili da im treba nova energija, a bugarski stručnjak ostao je bez posla.

Krajem prošle sezone preuzima Ludogorets i osvaja duplu krunu u Bugarskoj. Izborio je nakon toga plasman u Konferencijsku ligu gdje se nije stigao susresti s Edinom Džekom. 

Nakon nekoliko loših rezultata došlo je do razlaza, no Petev već ima novi klub. Kako je za SportSport.ba potvrđeno, on i njegov tim u avionu su za Rumuniju.

Ivaylo Petev, trener golmana Adi Adilović i videoanalitičar Admir Kozlić radit će u Universitatei iz Craiove.

Oglasi

Zamijenit će tako bugarski trener na klupi ovog tima Corneliuja Papuru koji je tim vodio na sedam utakmica i ostvario tek dvije pobjede.

Voditi će Ivaylo Petev i jednog bosanskohercegovačkog fudbalera. U pitanju je svakako Elvir Koljić koji je već dugo u ovom klubu.

Ostaje da vidimo šta će Petev sa svojim stručnim štabom napraviti u ovom timu. Ludogorets je preporodio po svom dolasku, a to se očekuje i u Rumuniji.

Nakon 15 kola rumunske Superlige, Craiova je četvrta s 23 boda, samo dva više od Hermannstadta, Petrolula i Farula. Cluj i FCSB imaju po 31 bod, a treći Rapid 29.

Top Komentari

Chesa
Petev veći Bosanac od većine Bosanaca…. svaka čast.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi