Predsjednik otkrio da je Bosanac trebao otići za devet miliona eura, a onda se dogodila nesreća

Elvir Koljić bio je na pragu Bundeslige

Predsjednik otkrio da je Bosanac trebao otići za devet miliona eura, a onda se dogodila nesreća

E. Škorić

Mihai Rotaru je predsjednik rumunskog kluba Universitatea Craiova, a sada je otkrio da je zbog povrede bh. reprezentativca Elvira Koljića ostao bez devet miliona eura, a naš napadač bez transfera života.

Koljić je imao dosta povreda otkako je 2018. godine stigao u Rumuniju, a posljednju je doživio krajem septembra ove godine. Prije teške povrede, Koljić je bio na pragu njemačke Bundeslige, a rumunski klub sa svojim gazdom na čelu na korak od čak devet miliona eura.

Elvir Koljić teško se povrijedio prije otprilike dvije godine na utakmici između Craiove i Poli Iasija. Ovidiu Mihalache, tadašnji defanzivac Poli Iașija, brutalno je nasrnuo na bivšeg reprezentativca BiH, koji je morao na operaciju i kojeg je čekala duga pauza baš u momentima kada je bio u velikoj formi.

“Koljić se vratio normalnim aktivnostima. Velika je vjerovatnoća da će na kraju ovog godišnjeg odmora biti u grupi od 20. Najteža povreda bila je kada mu je Mihalache slomio nogu, a tada je bio na pragu velikog transfera", rekao je Rotaru, dodavši:

“Htio je otići u Bundesligu. Transferirali bismo ga negdje za devet miliona eura. Zadnje dvije godine bio je najbolji strijelac ekipe, plus bio je prvi strijelac Bosne i Hercegovine i bio je ljudska životinja. O čemu pričamo? Zapamtite Koljića".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYmOujpIvZN/[/instagram]

Oglasi

Rotaru nije želio da otkrije ime kluba iz Bundeslige koji je bio spreman da plati taj iznos za napadača iz BiH, pa nam ostaje samo da nagađamo.

I sam Koljić naravno želi da bude u formi kakvoj je nekada bio, ali svjestan je da to nije lako.

"Znam da svi jedva čekaju da budem kao prije. I ja to želim, ali je teško. Ne mogu biti na 100 posto nakon deset mjeseci bez nogometa. Osjećam se veoma dobro, ali mi je potrebno malo vremena da se vratim u vrhunsku formu", kazao je Koljić nakon one ozbiljne povrede zbog koje je propao transfer u Njemačku, ne sluteći da će doći i druga povreda.

Inače, jednom je prilikom odabrao tri omiljena napadača.

“Moji najdraži napadači su Edin Džeko, Zlatan Ibrahimović i Ronaldo. Ne znam koliko se mogu upoređivati sa njima, ali mislim da vrhunski napadač mora imati malo od svakog od njih. Džeko je nevjerovatan igrač, vrhunski je čovjek, upoznao sam ga u reprezentaciji i želim ga naslijediti u reprezentaciji kada se oprosti. Nadam se da mogu zauzeti njegovo mjesto, ali je i dalje dug put do toga", rekao je prošle godine u jednom intervjuu.

Koljić je osvojio Kup Rumunije i Superkup Rumunije sa Craiovom, a za ovaj tim je na 102 utakmice postigao 33 gola i Rotaru je uvjeren da će se bh. napadač u potpunosti oporaviti i da će opet biti onaj stari.

27-godišnji napadač je ponikao u Ključu, zatim otišao u Sloveniju nakratko da igra za Triglav, a onda zablistao na bh. terenima u dresu Krupe. Bio je i u Borcu, da bi 2018. u zimu prešao u Lech Poznan.

Za Craiovu je potpisao u ljeto 2018. godine. Za reprezentaciju BiH upisao je četiri nastupa i definitivno bi sve bilo drugačije da nije imao te nesretne povrede posljednjih nekoliko godina.

Top Komentari

Mowzilla
Momak koji je obecavao i nikad se nije predavao, ali haman da povrede cine svoje, a i godine prolaze...
1 0
user1652466619
Gledao sam ga kada se vratio iz Lecha u Krupu jednu polusezonu, strašan napadač sa kakvom lakoćom je igrao našu ligu to je bilo uživanje gledati ga. Sretno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi