Nerealna reakcija Peteva nakon promašanog penala u 102. minuti: "Ako sam ja najveći problem..."

Ludogorets eliminisan

Nerealna reakcija Peteva nakon promašanog penala u 102. minuti: "Ako sam ja najveći problem..."

Admin Čaušević

Ludogorets kojeg sa klupe predvodi bivši selektor reprezentacije BiH Ivaylo Petev je eliminisan na nevjerovatan način u drugom pretkolu Lige prvaka. Bugarski prvak je ispao od Olimpije. 

Odavno jedan meč kvalifikacija za UEFA-ina klupska takmičenja nije donio takvu dramu kao što je to bio slučaj sa duelom Olimpije i Ludogoretsa.

Nakon 1:1 u Razgradu, Despodov je na stadionu Stožice doveo goste u vodstvo, ali su domaći vratili Elšinka i taj rezlutat je na semaforu bio do sudijske nadoknade.

Svojim drugim golom na meču Elšnik je donio prednost Slovencima, da bi u 10. minuti bio dosuđen penal za Ludogorets koji je inače imao igrača manje poslije isključenja Sona. 

Odgovornost za penal je preuzeo Despodov, šutirao je precizno, ali je njegov udarac sjajno odbranio Vidovšek. 

Poslije promašenog penala uslijedila je nevjerovatno hladna reakcija Ivayla Peteva koji je sve ispratio sa rukama u džepovima i ponašao se kao da se ništa nije desilo.

Oglasi

Bugarski trener zaslužuje sve pohvale za veliku smirenost i pribranost jer je u takvoj situaciji praktično nemoguće ostati miran.

U izjavi nakon meča Petev je najavio mogući odlazak sa klupe Ludogoresta nakon što je prošle sezone donio titulu prvaka.

"Imali smo penal u zadnoj minut, ali možda je Bog rekao da ne prođemo dalje. Možda to nismo zaslužili. Sami smo krivi. Fudbal je igra pogrešaka, prespavali smo tu situaciju. Imali smo situaciju da utakmicu odvedemo u produžetke, ali nismo to uspjeli," rekao je Petev.

"Ne mogu odgovoriti je li moja budućnost vezana s Ludogorecom. Postoje ljudi koji će donijeti tu odluku. "

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako sam ja veliki problem bugarskog nogometa, mogu otići već sutra. Imaju tri ili četiri dana. Teško je nakon ovakovg ispadanje, ali nemam drugog izbora", dodao je Petev.

Kako sada stvari stoje Ludogorets će u trećem pretkolu Europa lige igrati protiv Astane koja je na pragu eliminacije od zagrebačkog Dinama.

Top Komentari

Drakula
Ne bi mu dao ni pionire da vodi
0 1
BAJSJECAR1977
Bravo zmaji moji...Olimpija
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi