Pratio duel Borca i Želje

Sudija Premijer lige BiH se javio u nedjelju iz Banjaluke: "Ručak, pa podrška šampionu"

Edmir Škorić

Pomoćni sudija Radoslav Kačavenda objavio je fotografiju na društvenim mrežama iz Banjaluke odakle je pratio duel Borca i Željezničara u nedjelju.

U nedjelju je na Gradskom stadionu u Banjaluci odigran meč Borac - Željezničar, a domaćin je u nadoknadi stigao do pobjede rezultatom 3:2 i primakao se cilju, a to je titula.

U Banjaluci se nadaju da će nakon dugo vremena sjesti na premijerligaški tron i za sada suvereno čuvaju prvu poziciju.

Interesantno je da je utakmicu u Banjaluci sa porodicom pratio i pomoćni premijerligaški sudija Radoslav Kačavenda, a još interesantnija je njegova objava na društvenim mrežama.

"Ručak pa podrška šampionu...", napisao je Kačavenda iz Banjaluke dok je uživao s porodicom, a nedugo nakon toga objavio je story sa Gradskog stadiona, pošto je sa jedne od tribina gledao duel Borca i Željezničara.

Kačavenda "nije vidio" ofsajd Vranješa u duelu Borca i Veleža

O Kačavendi se već pisalo početkom oktobra ove godine, nakon utakmice Borca i Veleža. Borac je tada slavio sa 2:0 u 9. kolu Premijer lige.

Mostarci su ostali bez Asmira Suljića u 20. minuti zbog crvenog kartona. Bilo je nekoliko diskutabilnijih odluka ,a prednjačio je upravo Kačavenda koji je priznao pogodak Stojana Vranješa iako se ovaj nalazio u ofsajdu.

Odluke sudijske trojke na tom duelu 9. kola podigle su puno prašine, ali ubrzo se sve smirilo, kao i obično.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Objava Kačavende na Instagramu

Slijedi reprezentativna pauza, a krajem novembra nastavak borbe za titulu. Borac će gostovati kod Igmana u Konjicu, Sarajevo dočekuje Tuzlu City, a Zrinjski, koji večeras gostuje Veležu od 18 sati, bit će domaćin ekipi Širokog Brijega.

Lider je Borac s 33 boda, Sarajevo ima 27, a Zrinjski 26 bodova. Mostarski tim, doduše, ima dvije utakmice manje od rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.