Alihodžić: Dok ne vidim situaciju kod trećeg gola ne mogu komentarisati; Marinović spomenuo Sarajevo

Press konferencija nakon utakmice u Banjoj Luci

Alihodžić: Dok ne vidim situaciju kod trećeg gola ne mogu komentarisati; Marinović spomenuo Sarajevo

E. Ganibegović, foto: E. Oštraković

Nakon utakmice Borac - Željezničar održana je press konferencija. Na njoj su se javnosti obratili treneri oba tima, Vinko Marinović i Haris Alihodžić.

Danas je Borac u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 3:2 bio bolji od Željezničara. Nakon utakmice su se na press konferenciji medijima obratili treneri Vinko Marinović i Haris Alihodžić.

"Igrali smo dobro 30 minuta gdje smo osim tog vodstva imali još dvije-tri šanse za postizanje gola. Nismo ga dali i onda smo iz tranzicije, centaršuta dozvolili protivniku da nam da gol i otišli smo na poluvrijeme s prednošću od 2:1. Ono što je bilo u drugom poluvremenu, mislim da smo imali dosta dobru šansu koja je bila zaista izgledna. Nismo je dali, Željezničar je poslije toga došao do izjednačenja", rekao je Marinović, pa nastavio:

"Poslije toga se uvukla i panika, pošli smo griješili, ali utakmica se otvorila i s jedne i s druge strane i mi smo u nadoknadi uspjeli doći do gola i osvajanja bodova. Čestitao bih svojim navijačima na pobjedi. U Sarajevu smo primili u zadnjoj minuti, ovdje smo ga dali i to je fudbal."

Poslije njega govorio je i trener FK Željezničar, Haris Alihodžić. Nije htio komentarisati treći gol Borca koji je po mišljenju mnogih došao nakon faula nad golmanom Muftićem.

Oglasi

"Prije svega čestitao bih Borcu na pobjedi. Otvorili smo utakmicu vrlo loše prvih 20 minuta. Gdje smo imali dobre šanse da smanjimo rezultat nismo uspjeli, a onda iz jedne veoma dobre akcije po desnoj strani gdje je Galić centrirao, Krpić pogodio majstorski smanjili na 2:1. Nakon toga smo pogodili stativu i na poluvrijeme se otišlo na 2:1", u stilu novinara je poluvrijeme prepričao trener gostiju, pa nastavio:

"Drugo poluvrijeme je Borac imao stopostotnu šansu, nije iskoristio i naravno kazna je uslijedila gdje smo izjednačili na 2:2. Posljednjih 20 minuta je utakmica bila onako veoma dobra. Smjenjivali su se napadi, mi smo po meni imali veći posjed. Onda se desi ova nesretna devedeseta, odnosno nadoknada gdje smo primili gol."

"Nismo sebi smjeli dozvoliti da taj prekid bude. Da li je bio faul ili nije ja ne mogu komentarisati dok svi zajedno ne pogledamo, međutim po izjavama nekih ljudi moglo se svirati, nije se moglo, sad nećemo ulaziti u to. Sudija je svirnuo kraj, izgubili smo 3:2 i čestitam Borcu. Moram napomenuti da smo došli u Banja Luku bez pet standardnih igrača, a svi igrači koji su došli dali su svoj maksimum i ja im ovom prilikom čestitam", zaključio je trener tima s Grbavice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac prvi na tabeli, slijede FK Sarajevo i HŠK Zrinjski

Borac je s 33 boda prvi na tabeli, Sarajevo ima šest manje. Sedam manje ima Zrinjski, uz dvije utakmice manje. Željezničar je sedmi s 18 bodova. 

Sada slijedi reprezentativna pauza. Nakon nje, u 15. kolu, Borac će u goste kod Igmana u Konjic, dok će Željezničar biti domaćin Posušju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Carmagle
Vidi se da je ovaj mis Marinovic bio u sarajevu
0 3
zgembo.popuslic
Svaka nama cast kad smo sretni sto sudija nije sviro neki nepostojeci penal za Borac ili priznao gol iz ofsajda kad bilo ko igra protiv Borca. Postali smo sretni kad se to svede na "samo" neke obicne faulove koji nisu bili al su svirani za Borac, na sjeckanje igre, davanje zutih kartona itd. Sad kazemo da je bilo dobro sudjenje ako nije sviran penal za Borac ili crveni karton za protivnicku ekipu. Ove obicne faulove koji isto tako uticu na igru i nerviraju igrace, vise niko i ne gleda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi