Milan Tegeltija ne miruje, objavio fotografiju s Marinovićem i ponovo "bocnuo" rivala s Koševa

Nakon nove pobjede Borca

Milan Tegeltija ne miruje, objavio fotografiju s Marinovićem i ponovo "bocnuo" rivala s Koševa

Edmir Škorić

Već neko vrijeme predsjednik FK Borac, Milan Tegeltija, putem društvenih mreža komentariše aktuelnosti u Premijer ligi i koristi svaku priliku da "bocne" rivale u borbi za titulu.

Tegeltija se nedavno prepucavao sa FK Sarajevo na društvenoj mreži X, a nakon pobjede nad Željezničarom u Banjaluci objavio je fotografiju u društvu trenera Borca Vinka Marinovića, te ostavio poruku: "U Banjaluci je večeras +6".

Poslije pobjede nad Plavima sa Grbavice, njegov Borac ima 33 boda, dok FK Sarajevo ima 27 bodova, a treći je Zrinjski sa 26 bodova, s tim da aktuelni prvak ima dvije utakmice manje.

Zrinjski će sutra odigrati veliki mostarski derbi protiv Veleža i pokušat će da "istopi" prednost Banjalučana.

Po svemu sudeći očekuje nas uzbudljiva trka za prvo mjesto u Premijer ligi, a za sada se kao glavni favoriti nameću upravo spomenuti timovi - Borac, Sarjaevo i Zrinjski.

Oglasi

Trenutno premijerligaši idu na pauzu jer nas čekaju reprezentativni mečevi, a krajem mjeseca vratiće se aktivnostima u 15. kolu.

Borac će tada gostovati kod Igmana u Konjicu, Sarajevu dolazi Tuzla City, dok će Zrinjski biti domaćin Širokom Brijegu.

Osim uobičajenih uzbuđenja na terenu, Premijer liga obično donosi i dosta zanimljivosti "iza kulisa", a zahvaljujući Milanu Tegeltiji ove sezone je to podignuto na jedan viši nivo.

Milan Tegeltija uvjeren da će FK Borac biti prvak BiH

Prvi čovjek Borca želi titulu, a najavljivao ju je još prije nekoliko mjeseci.

"Kada smo ljetos pravili ekipu, htjeli smo da na svako mjesto konkurišu ravnopravno dva, tri igrača, da svaki igrač iz rostera može da bude u prvih 11, da oni koji ulaze s klupe mogu da odigraju bolje od onih koje mijenjaju. Da se bez svakog može, ali i da svako može. Da se igrači nadopunjuju, i da zbog te širine imamo raznovrsnost i to je poseban kvalitet kojeg danas ima Borac", napisao je Tegeltija na društvenoj mreži X u septembru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije utakmice sa Širokim je rekao kako će njegova ekipa "od srijede biti prva" i to se i dogodilo. Borac je tada slavio na Pecari, pa je od tada na vrhu tabele i još uvijek ne prepušta tu poziciju drugim timovima.

Banjaluačni su dva puta osvajali Premijer ligu, te jednom Kup BiH. Prvaci su bili 2011. i 2021. godine, dok su Kup osvojili u sezoni 2009/10.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Na slici samo još nedostaju Vico, Njegomirović, Gigović, Musa, Kazagić, Topuzović i ini u nizu....
3 0
Malac
Samo me zanima zasto dajete ovoliko prostora ovde jednom glupanu koji je zalutao u svijet fudbala.Koga ba briga sta on objavljuje smarate sa potpuno nebitnom osobom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi