Selektor nakon debakla u Luksemburgu

Milošević: Trka je najveći problem, nemamo nivo za moderni fudbal

Haris Zilić

Težak proaz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine od Luksemburga rezultatom 4:1 u devetom kolu kvalifikacija za EURO 2024. godine. Teška noć za bh. fudbal.

Nakon utakmice komentar je dao selektor Savo Milošević i istakao najveći problem naše reprezentacije.

Trka je najveći problem i bez nje nema ništa u modernom fudbalu istakao je Milošević.

"Nemamo trku za ovaj nivo takmičenja. To je jedna rečenica, to je najveći problem. Bez trke je jako teško pričati o ostalim stvarima. Iz toga proizilazi niz problema. Nakon loše trke idu sve loše stvari", rekao je Milošević i nastavio:

"Ovo je jedna realnost, neću tražiti opravdanje. Ne vidim da ima bitne stvari za moderni fudbal, a to je visok nivo trke."

Bilo je i pozitivnih stvari smatra selektor, izdvojio je dva igrača.

"Ako mogu pohvaliti nekog to je odnos Tabakovića i Hajradinovića, vidjela se želja, eto to je neka pozitivna stvar ako je ima. Hajradinović se nametnuo za nešto više."

Kako protiv Slovačke?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sigurno će biti dosta novih u startnih 11 da imamo svježinu za Slovake. Porbat ćemo sa momcima koji su odmorniji."

Naša selekcija jedne o dnajgorih kvalifikacija od nezavisnosti naše zemlje završava u nedjelju domaćom utkamicom protiv Slovačke.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.