Spreman je rastanak sa Rendulićem

Tomas glavni kandidat za klupu Zrinjskog?

Samir Mlaćo

U narednim satima očekuje se da HŠK Zrinjski potvrdi rastanak sa Krunoslavom Rendulićem.

Rendulić se nije pojavio na jutrošnjem treningu i čini se da je svoju epizodu završio, no opet se očekuje da se klub zvanično oglasi te potvrdi ove informacije.

U međuvremenu, već se špekuliše o mogući nasljednicima, a tu su prije svega u prvom planu treneri iz Hrvatske. Kao glavni kandidat navodi se Stjepan Tomas, inače rođeni Bugojanac.

Tomas je posljednji angažman imao u NK Osijek, a vodio je Sheriff Tiraspol, te Goztepe, Rizespor, Antalyaspor i Basaksehir. Nije imao iskustvo rada u našoj zemlji, ali s obzirom da je radio u komšiluku, sigurno je pratio i Premijer ligu.

Kada je u pitanju njegov posljednji angažman, Osijek je vodio na 20 utakmica uz deset pobjeda te pet remija i isto toliko poraza.

Presudio mu je poraz od Slavena Belupa, ali posebno je bolan bio onaj od Dinama kada je Osijek imao sve u svojim rukama, te u posljednji minutama upisao šokantan poraz.

U Zrinjskom će ga čekati mnogo posla. Plemići igraju na tri fronta, te žele odbraniti naslov prvaka u Premijer ligi, ali i u Kupu BiH. Biće im veoma teška, zbog zgusnutog rasporeda gotovo da nemaju odmora, što se osjeti i u igrama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od Veleža su poraženi sa čak 3:0, a trenutno za FK Borac zaostaju sedam bodova, ali imaju i utakmicu manje. U narednom kolu Zrinjski će ugostiti GOŠK iz Gabele.

Da li sa novim trenerom Plemići imaju nade da ponovo zaigraju kao na startu sezone, ostaje da se vidi. U grupnoj fazi Konferencijske lige osvojili su tri boda i to na startu. Savladali su Alkmaar sa 4:3, iako su Nizozemci imali vodstvo 3:0 nakon prvog dijela.  Upravo u narednom kolu grupne faze Plemići putuju u goste Alkmaaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.