Razilaze se Zrinjski i Krunoslav Rendulić?

Plemići razočarani nakon teškog poraza u gradskom derbiju

Razilaze se Zrinjski i Krunoslav Rendulić?

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

HŠK Zrinjski će najvjerovatnije ostati bez trenera nakon poraza od ljutog rivala Veleža 3:0. Odmah poslije utakmice počele su špekulacije o mogućem rastanku Plemića sa Krunoslavom Rendulićem, a sada se u Mostaru sve više priča o tome.

Prema nepotvrđenim informacijama Rendulić i Zrinjski su se razišli i očekuje sa da klub tu informaciju potvrdi. Istina, poslali smo upit glasnogovorniku bh. prvaka, no nije nam potvrdio ali ni demantovao ove informacije.

Plemići su protiv Veleža odigrali katastrofalnu partiju i na kraju upisali težak poraz. Rendulić je bio poprilično nervozan nakon meča, a 'branio' ga je kolega Dean Klafurić, šef struke Veleža.

"Velež je ušao u meč sa puno više energije, puno agresivnije, nismo dobro odgovorili. Počeli smo igrati tek nakon drugog gola, što je prekasno, ako mislite da pobijedite bilo koga a ne kvalietnu ekipu Veleža, pogotovo danas sa tom energijom. Na ovom nivou se ne smiju raditi greške kao kod našeg drugog i trećeg gola", rekao je Rendulić nakon utakmice.

Na pitanje novinara SportSport.ba da li će razgovarati sa Upravom kluba o svom statusu, kazao je.

Oglasi

"To nije pitanje za mene. Vi mene provocirate", odgovorio je Rendulić, a ubrzo mu je u pomoć priskočio kolega Dean Klafurić.

"Nije fer za takvo pitanje. Press konferencija je o utakmici. Nije fer prema nama trenerima. Ne razumijem zašto ne poštujete naš posao".

Rendulića će kako god, ipak po lijepom pamtiti u Mostaru. Izborio je historijski uspjeh, plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, a zatim u prvom kolu grupne faze u Mostaru je pao Alkmaar.

Nizozemci su vodili čak 3:0 nakon 45 minuta, ali onda veliki preokret. Pobjeda je to za pamćenje, a u narednim mečevima grupne faze Zrinjski je poražen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu trenutno zaostaje sedam bodova za liderom Borcem, ali ima i utakmicu manje. Plemići su branioci trofeja prvaka Premijer lige, ali i Kupa naše zemlje, te će sve učiniti da isto i ponove.

Biće veoma teško, a da li će eventualna trenerska promjena donijeti dobro, ostaje da se vidi. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Je li mu to Velež dohako?
3 0
lalinjo
Kruno,veliko hvala i sretno u nastavku karijere,razlaz je uvijek neizbježan,tvoji rezultati će ostati vječno upisani u povijest kluba,hvala ti.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi