Nije se na početku snašao Hrvat, ali sada sve izgleda mnogo bolje

Rebića su tjerali sa treninga Bešiktaša, on sada uzvratio golčinom

Samir Mlaćo

O hrvatskom reprezentativnu Anti Rebiću mnogo se piše u Turskoj posljednjih dana. Rebić je kao veliko pojačao stigao u Bešiktaš, no nije to za sada opravdao.

Počele su priče da je zapravo i otpisan, te da ga u Bešiktašu ne vide u prvom timu, no jasno je da se situacija u nogometu brzo promijeni.

Navodno je i sam Rebić kontaktirao svog agenta sa željom da u januaru ide, ali do tada morao ispunjavati svoje obaveze. Neće mu to ni biti problem, iako je zbog neigranja u Turskoj izgubio i mjesto u reprezentaciji.

I dok njegova selekcija vodi važne bitke, on je sa ekipom na dodatnom uigravanju za nastavak sezone. Sada je postigao sjajan pogodak protiv Sakaryaspora i pokazao svoje kvalitete.

Rebić je odlično pratio jednu akciju svog tima, a kada je lopta došla do njega silovito je šutirao i protivnički golman nije imao šanse. Pohvalili su to i navijači Bešiktaša koji vjeruju da Hrvat ima kvalitete za velike stvari, ali da se na samom početku nije najbolje snašao.

Ipak, čini se da igra sve bolje, a u posljednje četiri službene utakmice upisao je tri asistencije i jedan pogodak. Pogodak je sada dodao i u ovom prijateljskom meču, što će mu sigurno mnogo značiti za samopouzdanje.

Rebiću situaciju u BEšiktašu navodno su pratili i ljuti rivali Dinamo i Hajduk. Ipak, zvuči nerealno da ga dovedu, a problem su naravno finansijski uslovi.

Prema tvrdnjama turskih medija, Rebić igra za platu od oko 2 miliona eura i trebao bi primiti još nekih 1,6 miliona do kraja sezone.

Prije Milana Rebić je igrao u Frankfurtu, Fiorentini, Veroni, Leipzigu, a u Hrvatskoj je igrao za RNK Split.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 42 nastupa uz tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.