Slaven Bilić i nezaboravna ljubav: "Odem tamo kad isto Bosna"
Foto - EPA

Hrvatski stručnjak iskreno

Slaven Bilić i nezaboravna ljubav: "Odem tamo kad isto Bosna"

M. Šljivak

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić (55) otkriva kako mu je boravak u Turskoj gdje je vodio ekipu Bešiktaša vjerovatno i najbolji period trenerske karijere. Uživao je u gradu, ali i kompletnoj državi koju je usporedio s Bosnom.

Slaven Bilić je od 2013. do 2015. godine vodio ekipu Bešiktaša. Radio je Bilić jako dobar posao s crno-bijelima, ali izostanak trofeja je presudio da napusti Istanbul na kraju sezone 2014/2015.

Legendarni Hrvat Istanbul smatra idealnim mjestom, a u razgovoru za turske medije spomenuo je i Bosnu i Hercegovinu.

"Kada sam bio u Bešiktašu, Istanbul je bio idealan grad za mene. Međutim, ljudi su mi rekli da sačekam i da vidim Anadoliju. Otišao sam tamo i bilo je kao da sam došao u Bosnu. Zaista volim turski narod jer ti daju srce", istakao je Bilić i dodaje:

"Istanbul je prepun divnih ljudi, njegova historija je nevjerovatna. U Turskoj Bešiktaš, Fenerbahče i Galatasaray nisu fudbalski klubovi već način života. Svaki klub je država za sebe", rekao je 55-godišnji stručnjak.

Oglasi

Nakon odlaska iz Turske Bilić je radio u brojnim ekipama. Boravio je u Engleskoj, Kini i Saudijskoj Arabiji. Trenutno vodi ekipu Al-Fateha.

Proteklog ljeta povezivao se s povratkom u Tursku. Navodno je pregovarao s Adana Demirsporom, no na kraju je završio u Saudijskoj Arabiji gdje radi zaista odličan posao.

Također, bilo je govora i da će preuzeti velikog rivala Fenerbahčea. Nije pristao na novi dolazaj u Istanbul, no očigledno mu je ovaj grad ostao u lijepom sjećanju.

Trenersku karijeru Bilić je počeo u splitskom Hajduku, da bi od 2004. do 2012. godine bio uposlenik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) kao selektor mlade, a zatim i A selekcije Vatrenih.

Nakon selektorske pozicije otisnuo se u Rusiju gdje je vodio moskovski Lokomotiv, preko Bešiktaša je stigao do Engleske i klupe West Hama, a zatim je radio u Al-Ittihadu, West Bromwich Albionu, Beijing Guoanu i Watfordu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trofeji su nažalost izostali i za sada se ne može pohvaliti nekim velikim trenerskim uspjehom, no sve to može ispraviti u narednim godinama.

Top Komentari

limvotemirvah
Slaven Bilic je trenerski strucnjak i gospodin.
1 0
Veliki gospodin koji je uvijek iskren i realan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi