Foto: FK Željezničar

Sastale se delegacije Željezničara i Dinama, postoji jasan plan

Edmir Škorić

Delegacija FK Željezničar je danas posjetila GNK Dinamo Zagreb i tom prilikom održala sastanke sa rukovodstvom kluba i vodstvom akademije.

Tokom susreta je razgovarano i o mogućnostima za saradnju u procesu razvoja i afirmacije mladih fudbalera.

"Dinamo je sinonim za izvrsnost u ovom segmentu ne samo u našem regionu nego i u Evropi i mi želimo da sarađujemo i učimo od najboljih.

Danas smo postigli načelni dogovor o budućoj saradnji i nadamo se da će detalji uskoro biti konkretizirani uključujući i potencijalne posudbe igrača u skoroj budućnosti", istakla je Amira Uzunović, direktorica FK Željezničar.

S obzirom na uspjehe Modrih posljednjih godina, saradnja sa takvim regionalnim velikanom mogla bi biti od velike pomoći Plavima sa Grbavice.

Željezničar se priprema za utakmicu u nedjelju protiv Posušja, prvu nakon reprezentativne pauze i to sa novim stručnim štabom.

Raste uticaj iz Zagreba u Željezničaru

Podsjetimo da je Željezničar nedavno za trenera imenovao arapskog stručnjaka Abdulhakeem Al-Tuwaijrija.

“Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.” naveli su prvo u FK Željezničar.

Interesantno je da je Romeo Jozak, nekadašnji član upravo zagrebačkog Dinama, bio glavni čovjek saradnje između Željezničara i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.

"Mi imamo direknu i otvorenu saradnju sa Ministarstvom sporta u Saudijskoj Arabiji, te gospodinom Jozakom. Imamo velike planove, ali nećemo otkrivati sve detalje", na današnjoj press konferenciji na kojoj je predstavljen novi trener Željezničara, Abdulhakeem Al-Tuwaijri, između ostalog je ranije istakla direktorica Amira Uzunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jozak je nekada bio desna ruka Zdravka Mamića, a danas je tehnički direktor za fudbalski razvoj u Fudbalskom savezu Saudijske Arabije. Jozak je u dobrim odnosima i sa nekadašnjim trenerom Metaleghea i Zvijezde Gradačac, te bivšim sportskim direktorom Olimpika, Romeom Šapinom, kojeg je svojevremeno doveo u Al- Wehdu, klub iz Saudijske Arabije u kojem je vodio juniore. A, kako je Šapina ovih dana bio u glavnom gradu naše zemlje, ne bi bilo iznenađujuće da uskoro preuzme i neku od funkcija u Željezničaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.