Dalić neće biti sretan kada vidi kakvu fotografiju je objavio Dinamo pred ključne mečeve Hrvatske!

Bruno Petković ponovo u centru pažnje

Dalić neće biti sretan kada vidi kakvu fotografiju je objavio Dinamo pred ključne mečeve Hrvatske!

Endin Čaušević

Bruno Petković je već danima glavna tema javnosti u Hrvatskoj nakon što se nije pojavio na okupljanju Vatrenih pred odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. No, Zlatko Dalić sigurno neće biti najsretniji kada vidi koju fotografiju je GNK Dinamo Zagreb objavio na društvenim mrežama.

Reprezentacija Hrvatske okupila se u ponedjeljak u Zagrebu pred mečeve protiv Latvije i Armenije, a tu se nije pojavio Petković koji već više od mjesec dana muku muči s povredom.

Petković se povrijedio još prije dva mjeseca, ali se potom vratio na terenu protiv Turske u Osijeku prije mjesec dana kada je samo pogoršao situaciji. Od meča protiv Turske nije igrao, no svejedno se našao na Dalićevom spisku.

Međutim, iz Dinama su reagovali i jasno poručili da se Petković neće odazvati jer nije dovoljno oporavljen i da bi njegov eventualni nastup protiv Latvije ili Armenije samo još dodatno zakomplikovao povredu koja mu je stvorila toliko problema.

Iako se do zadnjeg trenutka čekalo šta će napadač Dinama odlučiti na kraju se on nije pojavio na okupljanju, a sigurno da je to za Dalića veliki problem jer se nadao da bi Petković mogao biti spreman.

Oglasi

No, jasno je da su na kraju Petković i Dinamo donijeli jedinu logičnu odluku, te se on neće vraćati na teren dok ne bude 100% spreman za meč.

Ipak, sigurno je da Dalić neće biti najsretniji kada vidi fotografiju koju je Dinamo objavio na društvenim mrežama. Naime, Petković je počeo da trenira s ekipom zbog čega su u Hrvatskoj počeli da špekulišu da je on možda i mogao da igra mečeve za Vatrene protiv Latvije i Armenije.

S druge strane navijači Dinama su sretni što se njihov najbolji igrač lagano vraća jer se njegov izostanak itekako osjetio u prethodnom periodu.

Bilo kako bilo Petkovića neće biti u ekipi Hrvatske i on oporavak nastavlja po planu Dinama. Prošlog mjeseca se oglušio na naredbu kluba zbog čega je pogoršao povredu, no ovaj put je čini se napravio pravi potez.

Što se tiče reprezentacije Hrvatske ovaj tim sutra očekuje prvo "finale" jer od 18 sati igra u Rigi protiv Latvije, dok tri danas kasnije gostuje Armeniji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ekipi Zlatka Dalića potrebne su dvije pobjede, ali i kiks Velsa kako bi na kraju bili drugi i direktno se plasirali na Evropsko prvenstvo. Ukoliko budu treći na kraju će put na ovo veliko takmičenje tražiti kroz baraž u martu iduće godine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

to_je_tako
Nemojte se vi sikirati za Dalica u Hrvatsku reprezentaciju. Imamo mi i previse problema i briga u nasoj reprezentaciji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi