Trener iz Saudijske Arabije stigao i u Super ligu Srbije, ugovor kao u FK Željezničar
FOTO: FK Voždovac

Biće to dodatno iskustvo za njega

Trener iz Saudijske Arabije stigao i u Super ligu Srbije, ugovor kao u FK Željezničar

S. Mlaćo

Dolazak trenera iz Saudijske Arabije u FK Željezničar privukao je dosta pažnje i u sportskoj javnosti u toj zemlji. Kako je već poznato, Abdulhakeem Al-Tuwaijri je nedavno imenovan za šefa struke FK Željezničar, a sada je još jedan trener iz iste zemlje stigao u naš region.

Očigledno da bogati Arapi traže klubove u kojima će njihovi treneri dobiti šansu, a novu su pronašli u Srbiji. Naime, u FK Voždovac, člana Super lige Srbije, stiže trener po imenu Jaser Al Harbi.

Harbi je do sada radio i Grškoj, Španiji, te SAD-u, a u budućnosti želi raditi samostalno. Iskustvo mu je potrebno, a ima podršku iz svoje zemlje, kao što je to priznao i novi trener bh. premijerligaša sa Grbavice.

"Prije svega želim da se zahvalim FK Voždovac na ukazanoj prilici, na čelu sa predsjednikom, direktorom i glavnim trenerom. Takođe, želio bih da se zahvalim Federaciji Saudijske Arabije za svu njihovu podršku. Od prvog dana se osjećam srećno, svi su me lijepo prihvatili i siguran sam da to odražava kulturu srpskog naroda.

Sviđa mi se timska filozofija i način na koji se primjenjuje u utakmicama. Siguran sam da će ekipa na kraju sezone da ostvari svoje ciljeve i nadam se da ću doprinijeti dobrim rezultatima", kazao je Harbi.

U Super ligi Srbije izuzetno je uzbudljivo, a liga čini 16 klubova, te se svi slažu da je to zaista previše. Upitan je zbog toga i sam kvalitet, par timova se izdvojilo na tabeli, ali klubovi u ovom slučaju onda i nemaju veliki pritisak, pa mogu šansu pružiti i trenerima iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Voždovac je trenutno na osmom mjestu Super lige Srbije i ima 18 bodova, a Harbi je ugovor potpisao 'samo' do kraja sezone, kao i Al-Tuwaijri na Grbavici.

Da li će sa Harbijem stići još neka nova imena iz navedene zemlje, ostaje da se vidi. Plan Arapa je jasan i za sada im polazi za rukom. Žele svoje trenere dovesti u Evropi, osigurati im klubove, ali i sve to odlično platiti.

Novac im nije problem, čak naprotiv, te žele dodatno edukovati svoj trenerski kadar za budućnost.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Saudijci su u posljednje vrijeme potpisali čak 312 sponzorskih ugovora iz 21 sporta i nema namjeru da se zaustave. Ugovore potpisuje PIF i Saudijsko Ministarstvo sporta, a novac kojim raspolažu je oko 700 milijardi eura.

Poznato je da će Saudijska Arabija biti domaćin Svjetskog prvenstva 2034.godine i to bi bio šlag na tortu posla koji već rade i koji planiraju u budućnosti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ovi ce se vratit prije nego sto su dosli. Kad je Saudijska arabija znala u fudbalu nesto nikad unazad 100 godina. Trebali su dovest domaceg trenera koji poznaje ligu. Nece mi trener navuc investitora sigurno,pogotovo ulagati u nesto gdje liga nastimana. Ja kazem Mirvic je budala ali da nije on Tan bi bio jer se vratio prije njega u klub. On je ulozio i u akademiju i u sve. I naravno da ne pustit da propadne. Zeljo ima malo duga naspram nprcZvezde i Partizana koji ima 100 miliona duga,ali imaju ucesnike u evropi svake godina kaplje im para od Lige prvaka,ELKL. A nasim ne kaplje nista osim Zrinjskog ove godine. Zvezda i donekle Partizan imaju potporu od Vucica. Nasi klubovi od sadake zive 80% klubova koji su u ligi. Treba politicare skinut i napredak trazit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi