Hrvat je odlučan u svojoj namjeri

Krenuo s misijom "Osveta": Modrić počeo s realizacijom paklenog plana, Ancelotti je već na mukama!

Admin Čaušević

Iznenađujuće vijesti stižu iz Španije, posebice nakon svega šta se pisalo proteklih sedmica. Luka Modrić ima paklen plan i već je počeo sa realizacijom provođenja onog što je zamislio.

Mnogi su španski mediji otpisali Modrića i u njemu vide bivšeg igrača Reala. Već sedmicama se piše kako će napustiti Kraljeve te karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji te da je njegov broj 10 već spreman za Kyliana Mbappea.

Istina i Modrićev menadžer je dao naslutiti eventualni odlazak još u januaru kazavši za interes bogataša iz nove obećane zemlje za fudbalere. Agent Borja Couco nije negirao za ponude Al Ittihada i Al Ahlija.

"Modrić i dalje ima nekoliko ponuda, od kluba iz glavnog grada i još jednog kluba. Modrić trenutno razmišlja o Realu, ali ideja o njegovom prelasku u saudijsku Pro ligu moguća je ako ponuda bude odgovarajuća", rekao je Couca.

Međutim, izgleda da je najtačnije od svega to da Modrić razmišlja o Realu zbog čega je i počeo sa realizacijom svog paklenog plana s kojim se nada da će potpuno promijeniti situaciju u svoju korist.

Dobro upućeni Relevo tvrdi Modrić ima namjeru uvjeriti Ancelottija kako je još uvijek može igrati na visokom nivou s ciljem da obnovi ugovor.

"Modrić želi uvjeriti Ancelottija da može pružiti još puno. Sada ima dobru priliku da zablista i ima veliku minutažu. Sve to kako bi pokazao da može ponovo produžiti ugovor", tvrde Španci.

Modrić je izgubio mjesto startera u Realu, ali nakon brojnih povreda u veznom redu Ancelotti i neće imati previše izbora nego da forsira 38-godišnjeg Hrvata.

Bit će to dobra prilika da Modrić iako je stari vuk, ipak pokaže da nije za starog gvožđa te možda i produži svoj boravak u Realu za još jednu sezonu.

Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga i Arda Guller su povrijeđeni, upitno je i stanje Judea Bellinghama, dok je Dani Ceballos već duže vrijeme van ritma. Sve to upućuje da će Italijan morati osloniti na Modrića u narednom periodu kada je u pitanju vezni red.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kapiten Vatrenih je u utorak izborio plasman na Euro, svoje 9. veliko takmičenje u karijeri, a već danas je obavio trening s Realom i pokazao Ancelottiju da ima još mnogo toga dati.

Sigurno je da Modrić u vrhunskoj formi želi dočekati i kontinentalni turnir u Njemačkoj i to igrajući fudbal na vrhunskom nivou pa je teško vjerovati da će na zimu napustiti Santiago Bernabeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.