Armenac je prišao Modriću, želio je samo jedno, ali mu se lice skamenilo: "Aaa, dobro onda..."

Scena nakon meča na Maksimiru

Armenac je prišao Modriću, želio je samo jedno, ali mu se lice skamenilo: "Aaa, dobro onda..."

Admin Čaušević

Prema svemu sudeći Luka Modrić je odigrao svoj posljednji kvalifikacioni meč, barem kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Učinio je to protiv Armenije te je kao kapiten odveo Vatrene na 13. veliko takmičenje od nezavisnosti. 

Modrić je daleko najveća zvijezda reprezentacije Hrvatske pa nije čudo zašto prije i poslije utakmica protivnički igrači najčešće prilaze osvajaču Zlatne lopte.

Tako je bilo i na Maksimiru nakon što su Vatreni sa minimalnih 1:0 pobijedili Armeniju te izborili direktan plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine. 

I dok su mu mnogi čestitali, jedan od Armenaca je imao jasnu želju kad je prišao čuvenom veznjaku. Naravno u pitanju je bio njegov dres. 

Armenac je prišao Modriću s leđa, tražio mu je gornji dio opreme, ali je ostao razočaran zbog odgovora kojeg je dobio što potvrđuje i njegov izraz lica. Tu scenu pogledajte ovdje.

Oglasi

Djelovalo je da Hrvat svom rivalu govori da je već nekom drugom obećeaao dres, a govor tijela Armenca je bio takav kao da odgovara: "A dobro onda..."

Hrvati su na kraju završili na drugom mjestu u svojoj kvalifikacionoj grupi što znači da će biti u trećem šeširu prilikom žrijeba grupne faze. 

Deveto veliko takmičenje za Modrića

Modrića i društvo to sigurno previše i ne brine pošto su navikli igrati sa zvučnim imenima i pri tome ostvarivati sjajne rezultate.

Velika želja bivšeg igrača Dinama i Zrinjskog je bila da se od dres Hrvatske oprosti na Evropskom prvenstvu, a osim u slučaju da ne dođe do neke teže povrede to će se i desiti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovaj 38-godišnjak vrlo vjerovatno igra posljednju sezonu u elitnom fudbalu pošto se sve učestalije priča o njegovom odlasku iz Reala po isteku ugovora na kraju sezone. 

Inače, kontinentalni turnir u Njemačkoj će za Hrvatsku biti 13. veliko takmičenje od nezavisnosti, a za Modrića čak deveto što je impresivan podatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti