Uz svog saigrača

Da se naježiš: Igrači Barcelone izašli na teren, a svi su vidjeli poruku na njihovim dresovima

Endin Čaušević

Rayo Vallecano i Barcelona igraju trenutno utakmicu 14. kola španske La Lige, a u centru pažnje našla se posebna poruka koja piše na dresovima katalonskog kluba.

Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda nastavljaju se takmičenja u prvenstvima širom Evrope, a današnji program donosi nam nekoliko dosta uzbudljivih mečeva.

Pored okršaja Manchester City - Liverpool u ranije subotnjem terminu ljubitelji fudbala uživaju i uz meč španske La Lige gdje se sastaju Rayo Vallecano i Barcelona.

Katalonski klub je poprilično oslabljen stigao u predgrađe Madrida jer Xavi Hernandez ne može računati na golmana Marc-Andrea ter Stegena, a veliki udarac je i izostanak Gavija koji se teško povrijedio na meču Španije i Gruzije.

Gavi je prije nekoliko dana pokidao križne ligamente i oštetio meniskus koljena zbog čega će njegov oporavak trajati čak devet mjeseci.

On je u suzama napustio teren, a njegova povreda je šokirala sve u Barceloni. No, ekipa je odlučila da mu pruži veliku podršku, te su to danas pokazali i na meču protiv Rayo Vallecana.

Naime, na dresovima Barcelone nalazi se posebna poruka koja je posvećena Gaviju.

"Uz tebe smo Gavi", piše na prednjoj strani dresova u kojima igrači Barcelone danas nastupaju u Madridu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, Xavija je sigurno obradovao povratak Frenkieja de Jonga koji se nakon nekoliko mjeseci vratio na teren i upravo umjesto Gavija se našao danas u početnoj postavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.