Užasna atmosfera u svlačionici Barce, grlio ga u hodniku, pa izjavio: "Osjećam se užasno zbog njega"

Težak udarac za Katalonce

Užasna atmosfera u svlačionici Barce, grlio ga u hodniku, pa izjavio: "Osjećam se užasno zbog njega"

Endin Čaušević

U Barceloni već danima vlada tmurna atmosfera i kako se bliži kraj reprezentativne pauze Xavi Hernandez ima sve teži zadatak da igrače "vrati u život". Kakva atmosfera trenutno vlada u svlačionici Barce najbolje je pokazala izjava koju je dao Marc-Andre ter Stegen.

Reprezentativna pauza Barceloni je donijela užasne vijesti jer je prije nekoliko dana tešku povredu koljena zadobio njihov ponajbolji igrač ove sezone Gavi.

Gavi se povrijedio na rezultatski nebitnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Španije i Gruzije jer je Crvena furija još ranije osigurala odlazak na ovo veliko takmičenje. Gavi je napustio teren u suzama, a prve informacije su već jasno pokazale da je u pitanju ona najgora povreda.

Veznjak Barcelone pokidao je križne ligamente koljena, ali i oštetio meniskus. Pred njim je sada duga pauza koja će trajati oko devet mjeseci što znači da je Xavi ostao bez igrača koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao ubjedljivo najviše minuta na terenu od svih veznjaka.

U Barceloni su bijesni na selektora Španije što je uopšte koristio Gavija u tako nebitnom meču i što ga nije odmorio. Katalonci će dobiti određeno obeštećenje, ali jasno je da nikakav novac ne može Xaviju nadomjestiti tako bitnog igrača.

Oglasi

Xavi se vratio u Barcelonu i pojavio se u svlačionici prije nekoliko dana gdje su ga saigrači tješili, a mladi veznjak ponovo nije mogao sakriti svoje suze i jasno je koliko teško mu je pala povreda zbog koje će zaigrati ponovo tek iduće sezone.

Španski mediji pišu da u svlačionici katalonskog kluba vlada totalno tmurna atmosfera zbog Gavija, a to je pokazala i današnja izjava Ter Stegena.

"Gavi? Uh, osjećam se užasno zbog njega. On je sjajna osoba i fudbaler koji ostavlja dušu na terenu u svakoj utakmici. Moramo da mu uzvratimo sada kada mu je najteže. Ponekad zagrljaj je najbolja stvar koja takav osjećaj podrške može prenijeti", rekao je Ter Stegen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi se nalazi pred velikim izazovom jer mora hitno da podigne atmosferu u ekipi s obzirom da Barcelonu već u subotu očekuje nastavak sezone u prvenstvu.

Naime, katalonski klub će igrati u gostima protiv Rayo Vallecana meč 14. kola La Lige, a utakmica počinje u 14 sati. Barcelona je trenutno treća na tabeli sa četiri boda manje u odnosu na lidera Gironu, odnosno dva boda manje u odnosu na Real Madrid koji je drugoplasiran.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@rm1n
Gavi i da je zdrav išao bi na klupu kad se De Jong oporavi!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi