Xaviju rekli šta su Arapi pisali o Gundoganu, trener Barcelone im jednom rečenicom zatovrio usta

Ne ide on nigdje

Xaviju rekli šta su Arapi pisali o Gundoganu, trener Barcelone im jednom rečenicom zatovrio usta

Eldar Ganibegović

Ilkay Gundogan je ljetos kao slobodan igrač pojačao Barcelonu. Već sada se spominje da bi mogao u januaru napustiti klub, no Xavi Hernandez je jednom rečenicom zatvorio usta medijima koji su to pisali.

Arapski poluotok, a najviše Saudijska Arabija, postali su dom za dosta fudnbalskih zvijezda. Tamo je otišao prvo Cristiano Ronaldo, a onda za njim imena poput Neymara, Benzeme, Manea, Kantea, Brozovića, Hendersona i mnogih drugih.

Dok su mnogi igrači stariji od 30 godina uz i neke mlađe, išli u Saudijsku Arabiju, Ilkay Gundogan je nakon osvajanja Lige prvaka s Manchester Cityjem odlučio da njegova naredna stanica bude Barcelona.

Bez obzira na to što je stigao tek ljetos, arapski novinari već ga sele u Saudijsku Arabiju. Kako tvrde, on bi u januaru 2024. godine mogao preći u neki od najjačih timova iz ove zemlje.

Novinari u Španiji su to saopštili Xaviju Hernandezu. Trener Barcelone zatvorio je usta njihovim kolegama iz Saudijske Arabije samo jednom rečenicom.

"Stvarno? To tu rekli? Wow. Gundogan traži kuću u Barceloni", rekao je trener Barcelone i završio sve priče oko eventualnog odlaska Gundogana u zimskom prijelaznom roku.

Oglasi

Barcelona se pojačala, Ilkay Gundogan dobio ugovor na dvije godine

Njemački veznjak turskog porijekla, Ilkay Gundogan, u Barceloni je potpisao ugovor na dvije godine. Tako ga on s klubom iz Katalonije veže do ljeta 2025. godine.

Osim njega, kao slobodan igrač u Barcelonu ljetos je stigao Inigo Martinez. N a posudbu su došli Portugalci Joao Cancelo i Joao Felix.

Oriol Romelu je u Barcelonu stigao iz Girone za 3,4 miliona eura i to je jedini transfer koji je Barcelona platila ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, za skoro sto miliona eura prodala je šest igrača. Dembele je otišao u PSG, Griezmann u Atletico Madrid, Kessie u Al-Ahli, Gonzalez u Porto, Ezzalzouli u Betis, a Trincao u Sporting.

Kao slobodni igrači, klub su napustili Jordi Alba i Sergio Busquets koji su otišli kod Messija u Inter Miami, Samuel Umtiti je otišao u LOSC Lille, dok je Collado otišao u Betis.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Oni ako budu htjeli kupit će i tebe i njega i tu kuću što on traži da kupi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi