Deklasirali su Al Hazem

Al Hilal je danas pokazao zašto je liga Saudijske Arabije još uvijek nižerazredno takmičenje

Midhat Šljivak

Al-Hilal je u 14. kolu prvenstva Saudijske Arabije savladao na gostovanju Al Hazem. Bilo je nevjerovatnih 9:0.

Al-Hilal je danas pokazao jasnu razliku između bogatog i siromašnog tima Saudijske Arabije. Al-Hilal je deklasirao na gostovanju nesretnu ekipu Al Hazema s 9:0.

Gosti su do prednosti stigli u 14. minuti. Aleksandar Mitrović je pogodio za 1:0, a već do prvog poluvremena pobjednik je bio poznat jer je Al-Hilal postigao još dva gola. Pogađali su Kanno (32.) i Al Qahtani (43.) za rezultat od 3:0 na poluvremenu.

Al-Hilal nije stao u nastavku meča već su nesretnog protivnika doslovno pregazili i nisu imali ni trunku milosti.

Malcom je s dva gola povećao prednost Al-Hilala na (5:0), a zatim su redom pogađali Al Shehri, Al Burayk, ponovo Malcom i Sergej Milinković-Savić za konačnih 9:0.

Al-Hilal je ove sezone još uvijek bez poraza. Imaju 12 pobjeda i dva remija, te gol-razliku od 43:8 i imaju 38 bodova.

Prvenstvo u Saudijskoj Arabiji bit će očigledno bitka između Al-Hilala i Al Nassra u borbi za titulu. Al Nassr trenutno ima 34 boda.

Saudijska Arabije će imati predstavnika u Ligi prvaka

Saudijska Arabija po pisanju španskih medija mogla bi od naredne sezone imati predstavnika u evropskoj Ligi prvaka. Ovu vijest je donio novinar Jose Felix.

"Postoje ozbiljni pregovori između UEFA-e i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Sve je u završnoj fazi i predstavnik Saudije će igrati u Ligi prvaka. Imat će stalno mjesto", rekao je Felix.

Al Nassr bi zbog globalne popularnosti Cristiana Ronalda mogao biti prvi tim koji će se isprobati među evropskim gigantima, a od narednih sezona to će vjerovatno biti prvak Saudijske Arabije.

Treba napomenuti da ova vijest nije potvrđena iz UEFA, no gdje ima dima ima i vatre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.